Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC s-a întâlnit cu observatorii CSI: Ce au discutat

© Sputnik / Mihai CarausCEC
CEC - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Abonare
Reprezentanții CEC au avut o întrevedere cu câțiva dintre membrii misiunii de observatori din partea Comunității Statelor Independente (CSI) pentru a discuta despre monitorizarea alegerilor. 
CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Comisia Electorală Centrală anunță că membrii CEC s-au întâlnit cu reprezentanții misiunii de observatori din partea Comunității Statelor Independente (CSI) pentru monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Politică
CEC a lansat un Centru de apel pentru cei care au mai multe întrebări referitor la scrutin
Astfel în cadrul întrevederii, membrii CEC au prezentat ceea ce au reușit să dacă până acum, dar și regulile ce au fost stabilite pentru desfășurarea alegerilor în condiții de pandemie.
„În cadrul discuțiilor au fost dezbătute principalele provocări existente, inclusiv în privința asigurării dreptului la vot pentru alegătorii aflați în străinătate, cetățenii Republicii Moldova cu domiciliul în localitățile situate în stânga Nistrului, dar și despre acoperirea bugetare a scrutinului”, se menționează într-un comunicat CEC. 
În context, președintele CEC a precizat că va oferi informații și suportul necesar pentru buna organizare a activității de observare a misiunii CSI în țara noastră.
Șeful-adjunct al secretariatului Adunării Interparlamentare a CSI a vorbit despre modalitatea și regulile de organizare a activității de monitorizare a alegerilor. Astfel, participanții la întrevedere au stabilit și mecanismele de comunicare pe durata perioadei electorale.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0