Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC a lansat un Centru de apel pentru cei care au mai multe întrebări referitor la scrutin

© Photo : Miroslav RotariPrezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Abonare
Cei care nu cunosc procedura de vot sau la ce secție de votare sunt arondați ca să-și exercite dreptul la vot, acum pot să sune la Centrul de Apel CEC.  Totodată, prin intermediul acestuia nu bor putea fi depuse contestații.
CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Comisia Electorală Centrală a lansat Centrul de Apel pentru ca cei care întâmpină anumite dificultăți și au întrebări referitoare la procesul de vot. Astfel, Centrul va funcționa în perioada 23 iunie – 13 iulie 2021.
Curtea Supremă de Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Societate
CSJ a respins recursul CEC: Vor fi deschise mai multe secții de votare în diasporă
„Alegătorii vor putea solicita Centrului de Apel informații cu privire arondarea la secții de votare, procedura de vot, și altele. Menționăm că nu pot fi depuse contestații prin intermediul Centrului de Apel”, este menționat într-un comunicat de presă CEC. 
CEC a precizat că operatorii Centrului vor acorda asistența necesară și persoanelor responsabile de gestionarea listelor electorale din cadrul autorităților publice locale, dar și membrilor organelor electorale inferioare pentru ca aceștia să aplice uniform procedurile de gestionare a Registrului de stat al alegătorilor.
Totodată, în cadrul Centrului de Apel vor activa 12 operatori. Linia de informare a Centrului de Apel va funcționa de luni până vineri, între orele 8.00 - 17.00, iar în perioada 11-13 iulie 2021 programul de lucru va fi extins până la 24 de ore pe zi.
CEC a menționat că Centrul poate fi apelat la tarif ordinar de la telefonul fix sau mobil din orice localitate a Republicii Moldova sau din afara țării.
Doritorii de a adresa întrebări pot telefona la acest număr: (+373) 22 880101. 
Precizăm că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0