Ultima oră: Cod galben de ploi puternice, grindină și vijelie

Град - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Abonare
Serviciul Hidrometeorologic de Stat au emis o nouă avertizare meteorologică de instabilitate atmosferică.
CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Ploi puternice, grindină și vijelie sunt prognozate pentru astăzi. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare meteorologică - instabilitate atmosferică.
Ploile au făcut prăpăd în mai multe localități - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Societate
Ploaia a făcut prăpăd în mai multe raioane: Sute de hectare de culturi agricole, distruse
Astfel, astăzi 23 iunie, în intervalul orelor 13:00 - 21:00 se prevăd descărcări electrice izolat cu averse puternice, care vor ajunge și până la 35 de litri pe metru pătrat. La fel este prognozată vijelie de până la 15-20 de metri pe secundă. Meteorologii atenționează că este posibil să cadă și grindină.
De precizat, de la începutul anului, ploile puternice cu vânt și grindină au afectat 38 de localități în 17 raioane ale țării. Potrivit unui comunicat emis de Guvern, ploile abundente au distrus 12 km de drum și au smuls 820 de metri pătrați de tablă de acoperiș. Totodată, au suportat pagube semănăturile agricole de pe o suprafață de peste 8 mii de hectare, în mare parte de porumb, floarea soarelui, orz și alte culturi. Actualmente, pagubele materiale sunt în proces de estimare de către organele administrațiilor teritoriale atât la nivel de primării, cât și la cele ale comisiilor locale de situații excepționale și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0