Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ploaia a făcut prăpăd în mai multe raioane: Sute de hectare de culturi agricole, distruse

© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIPloile au făcut prăpăd în mai multe localități
Ploile au făcut prăpăd în mai multe localități - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Abonare
Ploile din weekend-ul trecut au făcut prăpăd în mai multe raioane ale țării. Sute de hectare au fost afectate, iar unii oameni au rămas și fără acoperiș, după ce l-a smuls vântul puternic. 
CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Precipitațiile puternice din 20 iunie au distrus gospodăriile mai multor oameni. Inspectoratul General pentru Situații Urgență anunță că raioanele Drochia, Cantemir, Criuleni și UTA Găgăuzia au fost cele mai afectate de ploi.
Grindină - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2021
Societate
Grindina a făcut prăpăd la Ungheni și Soroca: Iată ce pagube a lăsat în urmă
Potrivit salvatorilor, în localitatea Șurii Noi, raionul Drochia, în urma precipitațiilor abundente au fost afectate aproape 64 de hectare de grâu.
„În urma vântului puternic, în satul Chetrosu au fost smulse și deteriorate circa 250 foi de ardezie de pe acoperișurile a zece case de locuit, iar de pe acoperișurile a trei depozite pentru păstrarea cerealelor și a tehnicii agricole au fost smulse și deteriorate circa 360 m2 de țiglă metalică, 182 foi de ardezie și 2 m3 de cherestea”, se menționează într-un comunicat de presă al IGSU. 
În satul Cârpești, raionul Cantemir, ploile abundente au spălat o porțiune din drumul local. Totodată, în perioada 15-20 iunie, precipitațiile cu vânt puternic au afectat circa 325 de hectare de grâu, 78 de hectare de orz și 42 de hectare de floarea soarelui în satul Cazaclia, UTA Găgăuzia.
De asemenea, mai mulți oameni din raioanele Cahul, Telenești, Florești și Drochia au solicitat să li se pompeze apa din curtea casei. 
În prezent, comisiile teritoriale pentru situații excepționale estimează valoarea pagubelor materiale înregistrate în urma ploilor. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0