Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Explozie de cazuri COVID-19 în Moldova

© AP PhotoCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Abonare
Ministerul Sănătății anunță un număr de aproape o sută de cazuri noi de infecatre cu noul coronavirus.
CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. De două ori mai multe cazuri noi de infectare cu noul coronavirus față de ziua de ieri au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că alte 92 de persoane au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Dintre acestea și astăzi sunt două cazuri de import, ambele din Rusia. Cele 92 de cazuri sunt rezultatul efectuării a 5 323 de teste. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 256 324 de persoane infectate. Din numărul total de cazuri, niciunul nu este din rândul lucrătorilor medicali.
Pașaport UE de vaccinare împotriva COVID - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Societate
Certificatul de vaccinare digital: Când va fi emis în Republica Moldova
MSMPS anunță că 151 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19 rămân în continuare internați în instituțiile medico-sanitare din țară. Dintre aceștia, 41 sunt în stare extrem de gravă, iar pentru 8 pacienți a fost necesară conectarea la aparate de respirație asistată. În ultimele 24 de ore trei persoane au decedat din cauza complicațiilor generate de COVID-19. Este vorba de două femei și un bărbat cu vârste între 65 și 86 de ani, toți trei cu diverse comorbidități. Numărul deceselor în țara noastră, de la începutul pandemiei până astăzi a ajuns la 6 178. Totodată, bilanțul persoanelor vindecate de coronavirus a ajuns la 249 312 de oameni, după ce astăzi alte 62 persoane au fost vindecate și externate.
Amintim, secretarul de stat la MSMPS, Denis Cernelea a declarat în cadrul unei conferințe de presă că în ultimele zile a fost înregistrată o creștere ușoară a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Până acum a fost vaccinată 12% din populație, fără a lua în calcul cetățenii Republicii Moldova care au beneficiat de vaccinare în afara țării. Până în prezent țara noastră a recepționat 1 114 790 de doze de vaccin împotriva Covid-19. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0