Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Certificatul de vaccinare digital: Când va fi emis în Republica Moldova

© AFP 2024 / JOEL SAGETPașaport UE de vaccinare împotriva COVID
Pașaport UE de vaccinare împotriva COVID - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Abonare
Certificatele de vaccinare digitale împotriva COVID-19 ar putea fi emise în scurt timp și de Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova ar putea beneficia în scurt timp de certificate de imunizare digitale. Precizarea a fost făcută în cadrul conferinței sptămânale privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova.
Greece: Cruise ship restarts sailing from Athens with fully vaccinated passengers - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2021
Video
Video: Călătorie fără COVID – Grecia relansează navele de croazieră pentru cei vaccinați
Secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea, a menționat că autoritățile de la Chișinău au purtat mai multe discuții cu reprezentanți Comisiei Europene în vederea amortizării procedurii de introducere a certificatului de vaccinare digital al Uniunii Europene în statele membre UE și în statele terțe, așa cum este Republica Moldova. Potrivit lui Cernelea, cadrul juridic și de procedură care va permite preluarea certificatului de vaccinare de către țara noastră nu este definitivat integral.
„Suntem în așteptarea acestora. Conform cerințelor internaționale de creștere a morbidității, noi întreprindem toate acțiunile de recunoaștere de vaccinare și teste PCR Covid-19. După cum știți, Registrul de evidență al vaccinării împotriva Covid-19 asigură monitorizarea persoanelor vaccinate în dependență de instituție, teritoriu, producător de vaccin, seria vaccinului și data administrării. Din cadrul acestui Registru se generează certificatul de vaccinare a persoanei după prima doză și după a doua doză”, a spus secretarul de stat.
Девушка отдыхает на городском пляже Алимос в пригороде Афин - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2021
Societate
Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie să evite asta
Potrivit lui Cernelea, certificatul de vaccinare este emis în trei limbi - română, rusă și engleză. La nivel de securitate a datelor, certificatului i se aplică QR cod, semnătura și ștampila și toate datele necesare. Certificatul este imprimat la nivel de centru de vaccinare din cadrul instituțiilor medico-sanitare și se acordă persoanelor. La solicitare, acest certificat poate fi expediat de către operator sau de către personalul medical pe cale electronică.
„Activăm pentru a avea posibilitatea din platformă să genereze fiecare persoană acest certificat digital. Acest lucru va fi posibil în timpul apropiat, dar pentru asigurarea securității, va fi necesară semnătura electronică”, a declarat Denis Cernelea.
Potrivit oficialului, în ultimele zile a fost înregistrată o creștere ușoară a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Până acum a fost vaccinată 12% din populație, fără a lua în calcul cetățenii Republicii Moldova care au beneficiat de vaccinare în afara țării. Până în prezent țara noastră a recepționat 1 114 790 de doze de vaccin împotriva Covid-19.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0