Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Drapelul LGBT va fi arborat deasupra Departamentului de Stat și a ambasadelor SUA

© Sputnik / Alejandro Martinez Velez / Accesați arhiva multimediaЛГБТ-парад в Мадриде
ЛГБТ-парад в Мадриде - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Abonare
Deşi, în ciuda promisiunii electorale a lui Joe Biden, steagurile LGBT nu sunt încă permise deasupra bazelor militare americane, diplomația țării încalcă linia administrației lui Trump și anunță viitoarea arborare a acestor steaguri deasupra misiunilor diplomatice.
BUCUREŞTI, 23 iun – Sputnik, Doina Crainic. Pentru a marca 6 ani de la legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în Statele Unite, Departamentul de Stat va arbora steagul LGBT deasupra sediului său central și a clădirilor misiunilor sale în străinătate între 26 și 28 iunie.
Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Republica Moldova
Americanii ne arată cine sunt adevărații stăpâni ai Moldovei
Secretarul de stat al SUA a explicat că ambasadorilor SUA și altor șefi de misiune din întreaga lume li s-a permis anterior să afişeze steagul în birourile și pe clădirile lor.
„Fiecare țară în care suntem reprezentați, șefii de misiune, ambasadorii noștri, birourile noastre – oricine este responsabil – au dreptul de a ridica steagul mândriei pe fațada ambasadei”, a adăugat acesta, potrivit Sputnik France.

Decizia lui Trump, respinsă

Comitetul Consultativ Independent Anticorupție  - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Republica Moldova
Maia Sandu a adus comisari străini în Moldova - Când încep arestările

Cu acest gest, Departamentul de Stat se opune deciziei administrației Trump de a respinge cererile ambasadelor americane de a afișa steagului LGBT. Fostul secretar de stat Mike Pompeo, un creștin evanghelic ferm, care s-a opus public căsătoriilor între persoane de același sex, a subliniat la acea vreme că numai drapelul american trebuie să apară deasupra ambasadelor americane. Mai mult, a limitat chiar vizele pentru intrarea în Statele Unite pentru partenerii diplomaților gay străini.

Noua politică a lui Joe Biden

ЛГБТ-парад в Мадриде - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2021
Republica Moldova
"România arată Moldovei calea europeană" - susține LGBT de la Chișinău

De la începutul mandatului său, Joe Biden promisese că va apăra drepturile minorităților sexuale din lume şi că va fi o prioritate. Biden a relansat în special o inițiativă luată în 2011 de Barack Obama pentru „promovarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transgender, queer și intersexuale (LGBTQI) din întreaga lume”.

De asemenea, democratul a abrogat interdicția aplicată persoanelor transgender de a se înrola în armata SUA, anulând o altă decizie luată de predecesorul său. Cu toate acestea, și-a încălcat promisiunea de a permite arborarea steagurilor LGBT la bazele militare americane. În conformitate cu legea adoptată sub Donald Trump, care interzice orice steag neoficial în unităţile armatei, steagurile LGBT sunt încă interzise la bazele militare din întreaga țară, a confirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, pe 4 iunie.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0