Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Heroină ascunsă în cărămizi: Afacerea „ilegală” a unui antreprenor - Video

© Sputnik / Олег Золото / Accesați arhiva multimediaНаркотики
Наркотики - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Abonare
Procurorii au venit cu precizări despre captura record de 230 de kilograme de heroină despre care s-a aflat weekendul trecut.
CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, împreună cu Inspectoratului Național de Investigații și Serviciul Vamal au organizat o conferință de presă în care au oferit detalii privind captura record de 230 de kilograme de heroină despre care s-a anunțat sâmbătă, 19 iunie.
Girofar - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2021
Societate
Operațiune specială cu implicarea structurilor de forță: Oamenii legii promit detalii
În seara de vineri, 18 iunie, șapte persoane au fost reținute în dosarul cu contrabanda de droguri, iar ulterior două persoane au fost eliberate pentru că s-a dovedit că nu sunt implicați în schemă. Procurorul-șef al PCCOCS Ion Caracuian a declarat în cadrul conferinței de presă că s-a demonstrat implicarea a cinci persoane, dintre care două sunt de origine turcă, iar trei sunt din Moldova. Acestea au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile și, dacă vor fi găsite vinovate, ele riscă până la 15 ani de pușcărie. 
Unul dintre cetățenii turci, care este considerat și figurant principal în acest dosar, acționa prudent și independent și era foarte greu de demascat planurile sale, a precizat procurorul-șef al PCCOCS. 
„Figurantul principal și-a procurat o activitate economică în Republica Moldova. Și-a făcut un istoric economic pozitiv, făcând importuri de marfă precum materiale de construcție, blocuri sanitare ca ulterior, după câteva importuri legale, a început să introducă în acea marfă, să introducă droguri”, a precizat Ion Caracuian. 
Cercetările pe acest caz au început în luna decembrie 2020. Deși lotul de heroină trebuia să ajungă în Uniunea Europeană, complicii au schimbat destinația în ultimul moment și au decis să-l transmită în regiunea transnistreană. Cele peste 230 de kilograme de heroină au fost ascunse în cărămizi pentru a putea trece frontiera. Astfel, aproape 1 100 de cărămizi au fost distruse pentru a putea ascunde în ele drogurile. Oamenii legii au deconspirat schema și i-au prin în flagrant pe suspecți, în timp ce transportau lotul de heroină.
Сотрудник правоохранительных органов производит арест - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2016
Republica Moldova
Bilanțul reținerilor: un polițist din sectorul Ciocana era furnizor de heroină
Potrivit informațiilor prezentate, drogurile au fost aduse din Iran, pe cale maritimă au fost duse în Federația Rusă, ulterior în Ucraina, apoi au ajuns în Republica Moldova. Oamenii legii au precizat că în prezent continuă să investigheze cazul pentru a identifica toate persoanele implicate, inclusiv cine trebuia să fie destinatarul final. Pentru acest lucru, ofițerii colaborează cu organele de drept din alte state. 
Procuror-șef al PCCOCS Ion Caracuian a precizat că substanța găsită a fost supuse unei expertize minuțioase. Totodată, Caracuian a menționat că moldovenii suspectați că ar fi implicați în schemă au vârstele cuprinse între 35 și 45 de ani și nu-și recunosc vina. Mai mult, ei se folosesc de dreptul de a nu face declarații pe acest caz. 
Oamenii legii au precizat că după finalizarea anchetei și după emiterea unei sentințe finale pe acest caz, lotul de heroină va fi nimicit. 
Amintim că sâmbătă oamenii legii au anunțat despre faptul că pe teritoriul Republicii Moldova a fost depistată o captură record de heroină. O grupare criminală internațională a fost demascată ca urmare a unei operațiuni transfrontaliere.
În cadrul operațiunii sunt implicați ofițeri ai Inspectoratului Național de Investigații, Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și ai Serviciului Vamal.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0