Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bilanțul reținerilor: un polițist din sectorul Ciocana era furnizor de heroină

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaСотрудник правоохранительных органов производит арест
Сотрудник правоохранительных органов производит арест - Sputnik Moldova
Abonare
Pe parcursul zilei și nopții de 26 octombrie, oamenii legii au deconspirat două grupări criminale. Au fost reţinute în total 12 persoane, inclusiv un lucrător medical şi un polițist de la Ciocana.

CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în colaborare cu angajații Direcţiei Antidrog a INI au efectuat 28 de percheziții într-un dosar privind traficul ilicit de drogur, în urma cărora  reţinute în total 12 persoane, a informat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă șeful Direcției Antidrog, al INI, Valeriu Brinișter.

Potrivit acestuia, oamenii legii au deconspirat două grupări criminale.

Задержание - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Reţineri la Chişinău: mai mulţi funcţionari - traficanţi de droguri

”Timp de trei luni a fost documentată o grupare criminală implicată în distribuirea pe teritoriul național a heroinei. A fost stabilit că heroina era furnizată acestei grupări de către un colaborator de poliție, angajat al IP Ciocana, care a fost reținut”, a declarat procurorul PCCOCS, Dumitru Ştefârţă.

”Această grupare a reușit să vândă o cantitate de aproximativ jumătate de kilogram de heroină, din care au obținut o sumă de aproximativ 700 de mii de lei. 90 la sută dintre acești bani erau încasați de colaboratorul de poliție care a fost reținut, restul de 10 la sută — de către ceilalți intermediari. Noi bănuim că drogurile erau aduse prin contrabandă pe teritoriul Moldovei și prin intermediul polițistului ajungeau la consumatorii finali”, a mai declarat Ștefârță.

Procurorul a subliniat că au fost reținuți patru distribuitori de droguri.

"Astăzi a fost arestat și un angajat al unei instituții medicale, care este, de asemenea, implicat în vânzarea de heroină", a spus Ștefârță.

El a explicat că în urma perchezițiilor efectuate în automobilele și la domiciliile suspecților au fost ridicate importante sume de bani și substanțe narcotice.

Cea de a doua grupare, potrivit lui Valeriu Brinișter, se ocupa de răspândirea drogurilor în cluburile de noapte.

”Au fost reținute două persoane care activau în calitate de chelneri în două cluburi de agrement și care au realizat aceste groguri în cluburile de noapte. La moment se verifică dacă capul acestor grupări criminale este aceeași persoană”, a declarat șeful Direcției Antidrog.

© Photo : igp.gov.mdDroguri
Droguri - Sputnik Moldova
Droguri

Notăm că acțiunile de urmărire penală continuă, urmând a fi reținute mai multe persoane implicate în realizarea drogurilor, precum și unii consumatori care dețin funcții în domeniul medicinii, învățământului dar și oameni de afaceri, se menţionează într-un comunicat al IGP.

Fluxul de știri
0