Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Agricultor, despre efectele ploilor: Cum va afecta recolta

© Sputnik / OsmatescoIon Balan
Ion Balan - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Abonare
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", agricultorul Ion Balan a vorbit despre efectele ploilor abundente din ultima perioadă asupra culturilor agricole. Care au fost cele mai afectate și cât de promițător este anul 2021 pentru agricultură?
Agricultor, despre efectele ploilor: Cum va afecta recolta
Precipitațiile abundente care au căzut pe parcursul lunii iunie au distrus mai multe culturi agricole. Cele mai afectate au fost floarea soarelui și porumbul.
"Avem terenuri inundate și multe plantații care sunt la pământ. Puține dintre ele ar mai putea fi restabilite și acest lucru va avea un efect negativ asupra recoltei. În acest caz, multe vor trebui reînsămânțate", a spus Ion Balan.
De asemenea vișinele, cireșele și pomușoarele precum zmeura și căpșunele au avut de suferit din cauza condițiilor meteorologice. Agricultorii sunt nevoiți să transporte marfa la prelucrare, iar multe dintre culturi pur și simplu s-au stricat înainte de coacere. Cât privește pomii fructiferi, de prune și mere, situația pare a fi una mai bună.
În pofida acestor provocări, Ion Balan susține că 2021 este unul mai bun și promițător decât anul precedent, atunci când a predominat seceta și au fost impuse mai multe restricții în contextul pandemiei COVID-19.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0