Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zinaida Greceanîi a fost decorată de Ludovic Orban cu Medalia de Onoare a APCEMN

Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Abonare
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a fost astăzi decorată cu Medalia de Onoare a APCEMN.
CHIȘINĂU, 22  iunie - Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a fost decorată cu Medalia de Onoare a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), în semn de recunoștință pentru sprijinul deplin al activităților organizației. Anunțul a fost făcut de Președintele Camerei Deputaților din România, Ludovic Orban, în cadrul ședinței plenare online, de astăzi, a APCEMN, după ce a preluat de la Parlamentul Republicii Moldova președinția organizației pentru a doua jumătate a anului 2021.
Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2021
Politică
Greceanîi: Pentru Moldova este importantă consolidarea și aprofundarea cooperării cu Rusia
Zinaida Greceanîi a mulțumim pentru distincție și a menționat că este onorată să primească această medalie, pe care o dedică Republicii Moldova.
În cadrul ceremoniei de deschidere a ședinței plenare au vorbit și ministrul Afacerilor Externe al Albaniei, Olta Xhacka, Președintele Camerei Deputaților din România Ludovic Orban, Secretarul General al APCEMN, Asaf Hajiyev, dar și alții.
Agenda sesiunii a inclus Raportul de activitate al Adunării Parlamentare, subiecte ce țin de activitatea economică, comercială, educațională, precum și  aderarea Republicii Macedonia de Nord la Adunarea Generală APCEMN. Din 1 ianuarie 2022 aceasta va fi al 13-lea membru al Adunării.
În cadrul sesiunii plenare, speakerul Zinaida Greceanîi a transmis Parlamentului României președinția Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră,  conform principiului rotației.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0