Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Scandal la Primăria Chișinău: Ce nu pot împărți primarul și viceprimarul Capitalei

© Sputnik / Mihai CarausМосковские архитекторы о стратегии развития Кишинева
Московские архитекторы о стратегии развития Кишинева - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2021
Abonare
Viceprimarul municipiului Chișinău, Victor Chironda, anunță că va contesta autorizația de demolare a Hotelului Național.
CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Viceprimarul Capitalei susține că va depune și un demers repetat la Centrul Național Anticorupție, prin care va cere examinarea legalității acțiunilor funcționarilor Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare. Despre aceasta Victor Chironda a scris pe pagina sa de Facebook.
"În pofida sesizărilor mele privind încălcările de procedură și depășirea atribuțiilor de serviciu din partea executorilor, constat că Autorizația de desființare a Hotelului Național totuși a fost emisă. De asemenea, îmi pare rău să constat că primarul Ion Ceban nu a luat nicio măsură pentru suspendarea procesului de autorizare a demolării până la clarificarea situației", a scris Chironda.
Amintim că săptămâna trecută viceprimarul municipiului Chișinău Victor Chironda i-a cerut primarului general Ion Ceban inițierea procedurii de anchetă de serviciu asupra arhitectului-șef al orașului, Svetlana Dogotaru, șefă a Direcţiei Generală Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare, acuzând-o că a falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11.03.2021 și a admis sau a contribuit la încălcarea procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0