Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: PCCOCS face percheziții la „Calea Ferată a Moldovei”

© Sputnik / Mihai CarausInterprindere de stat Calea Ferată din Moldova
Interprindere de stat Calea Ferată din Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Abonare
Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale face percheziții în aceste momente la „Calea Ferată a Moldovei”.
CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a descins astăzi, 3 iunie, la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova”. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur.
Олег Тофилат - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Societate
Cum planifică noul șef al CFM să scoată întreprinderea feroviară din impas
„PCCOCS confirmă desfășurarea perchezițiilor pe cazul Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei”. Investigațiile în cadrul acestui dosar sunt în fază activă, iar cu amănunte vom reveni odată cu avansarea acestora”, spune Gaitur.
De precizat, în rezultatul desfășurării concursului pentru ocuparea funcției vacante de administrator al Întreprinderii de Stat "Calea Ferată din Moldova", Consiliul de administrație l-a desemnat învingător pe Oleg Tofilat. Fostul șef al CFM a fost demis după ce în data de 27 aprilie membrii Consiliului Suprem de Securitate s-au convocat în ședință și au decis ca Guvernul să suspende contractele de muncă ale administrației CFM, în special al directorului interimar Adrian Onceanu. Reprezentanții comisiei parlamentare speciale care a analizat situația de la CFM susțin că întreprinderea a ajuns într-o stare deplorabilă, iar de vină este managementul defectuos care a fost aplicat în ultimii ani.
 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0