Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertele cu bombă de la Judecătoria Chișinău - false: Cât ne-a costat intervenția

© Sputnik / Doina ChiorescuПроверка сообщения о бомбе в здании суда сектора Буюканы
Проверка сообщения о бомбе в здании суда сектора Буюканы - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2021
Abonare
Poliția Capitalei vine cu noi informații despre alertele cu bombă de la sediile Centru și Buiucani ale Judecătoriei Chișinău.
CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Alertele cu bombă de la sediile Buiucani și Centru ale Judecătoriei Chișinău s-au dovedit a fi false. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati. Potrivit acesteia, în urma verificării clădirilor și zonelor din preajmă de către specialiștii din cadrul seviciului „Bombteh”, obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate.
Alertă cu bombă la Primăria Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2021
Societate
Alertă cu bombă în două sedii ale Judecătoriei Chișinău: Toți oamenii au fost evacuați
Natalia Stati a mai spus că în acest caz a fost inițiat un proces penal pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism". Conform legislației, individul care a alertat poliția și a anunțat că la Judecătoria Chișinău, sediile Buiucani și Centru, s-ar afla bombă, riscă o amendă care poate varia între 27 500 și 42 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, precum și închisoare de până la 2 ani. 
Amintim că astăzi un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că în sediile Buiucani și Centru ale Judecătoriei Chișinău se află explozibil. 
La fața locului au intervenit imediat toate serviciile specializate. Zona a fost încercuită, iar toți oamenii care se aflau în interiorul clădirilor au fost evacuați. 
Ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri speciale pentru identificarea persoanei care a efectuat apelul. Fiecare alertă falsă cu bombă prejudiciază statul cu cel puțin 15 mii de lei. În funcție de complexitatea acțiunilor de verificare, suma ar putea crește la mai multe zeci de mii de lei. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0