Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă cu bombă în două sedii ale Judecătoriei Chișinău: Toți oamenii au fost evacuați

© Sputnik / Mihai CarausAlertă cu bombă la Primăria Chișinău
Alertă cu bombă la Primăria Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2021
Abonare
O nouă alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău. De această dată au fost vizate două sedii ale instanței - Buiucani și Centru, care au fost încercuite de către echipele de intervenție.
CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Poliția Republicii Moldova anunță că un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că în sediile Buiucani și Centru ale Judecătoriei Chișinău se află explozibil. 
La fața locului au intervenit imediat toate serviciile specializate. Zona a fost încercuită, iar toți oamenii care se aflau în interior au fost evacuați. 
TELEGRAMMMM "{$url}"
Ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri speciale pentru identificarea persoanei care a efectuat apelul.
Precizăm că în ultima vreme s-au înregistrat mai multe alerte false cu bombă. Penultima dată s-a întâmplat tot la Judecătoria Chișinău, la sediul Buiucani, pe 10 iunie. După verificările minuțioase efectuate de către echipele de intervenție s-a stabilit că alerta a fost falsă. 
Искусственная дамба в Унгенах - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2021
Alertă maximă: Salvatorii și poliția se pregătesc pentru inundații în Moldova
Trebuie precizat faptul că alertele false cu bombă ne costă zeci de mii de lei - bani care sunt luați din bugetul public. 
Anterior, Serviciul de Informații și Securitate a elaborat un proiect de lege menit să descurajeze efectuarea apelurilor anonime la Serviciul 112, în care sunt anunțate alerte sau urgențe false.
Potrivit inițiativei, operatorii de telefonie mobilă din Republica Moldova ar putea fi obligați să colecteze datele de identificare ale utilizatorilor cartelor SIM. Cu alte cuvinte, cartelele prepay ar putea fi vândute doar după ce persoana care le achiziționează prezintă actele de identificare.
În baza modificărilor propuse, făptașii ar putea fi ușor identificați și pedepsiți. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0