Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Poloniei și mareșalii

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu președintele Republicii Polone, Andrzej Duda.
CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Polonia a reconfirat disponibiitatea de a sprijini Republica Moldova în soluționarea mai multor probleme, inclusiv ce ține de integritatea teritorială a țării noastre în granițele recunoscute pe plan internațional. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele Poloniei, Andrzej Duda, după întrevederea cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. 
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2021
Politică
Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Senatului Italiei
„Vom sprijini Republica Moldova în toate activitățile care vor contribui la această integritate, care la rândul său va duce la o situație stabilă în țară, iar Republica Moldova ar putea deveni o țară mai puternică”, a declarat președintele polonez. 
Andrej Duda mai spune că Polonia este pregătită să sprijine Republica Moldova în toate procesele democratice, dar și pe acei politicieni care își doresc colaborarea cu alte state ale Uniunii Europene. 
La rândul său, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că își doreșt ca relațiile de colaborare dintre cele două state să continue în beneficiul cetățenilor ambelor țări. 
"Prețuim mult relațiile dintre Polonia și țara noastră, relații care au o istorie bogată. Moldova a ales să ia calea europeană. Colaborarea țării noastre cu Polonia în vederea modernizării Moldovei și avansării țării noastre pe calea integrării europene este foarte importantă pentru noi", a declarat Sandu.
De precizat, Mai Sandu întreprinde o vizită oficială în Polonia. Tot astăzi, Maia Sandu s-at întâlnit cu mareșalul Seimului polon, Elżbieta Witek, și cu mareșalul Senatului polon, Tomasz Grodzki.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0