Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Senatului Italiei

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care se află într-o vizită oficială în Italia, a anunțat că astăzi s-a întâlnit cu Maria Elisabetta Alberti Casellati, președinta Senatului italian.
CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Maia Sandu a scris pe pagina sa de Facebook despre ce a discutat cu președintele Senatului italian.
"Mi-am continuat vizita la Roma cu o întrevedere cu doamna Maria Elisabetta Alberti Casellati, Președinta Senatului italian. Am avut o discuție constructivă și utilă, în cadrul căreia ne-am referit la modalitățile concrete de consolidare a cooperării dintre țările noastre în plan politic, economic, social și cultural. Sunt convinsă că putem dezvolta multe programe comune, în diverse domenii", a precizat Maia Sandu.
Comitetul Consultativ Independent Anticorupție  - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Republica Moldova
Maia Sandu a adus comisari străini în Moldova - Când încep arestările
Ea a menționat că a discutat cu Maria Elisabetta Alberti Casellati situația moldovenilor din Italia: "În acest sens, am accentuat importanța pe care o are diaspora moldovenească din Italia pentru relația bilaterală dintre țările noastre. Deoarece aici avem cea mai mare comunitate de moldoveni din spațiul Uniunii Europene, inclusiv foarte mulți tineri, am accentuat importanța elaborării unor programe care să-i încurajeze pe cât mai mulți concetățeni de-ai noștri să revină acasă, în Republica Moldova. Pentru aceasta este nevoie de acțiuni concrete, prin care să fie valorificat spiritul lor inovator și antreprenorial, atât de necesar economiei noastre. În contextul dat, am menționat că ne-ar fi de mare ajutor experiența Italiei de a susține și a dezvolta sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, astfel încât acestea să devină mai puternice și mai competitive pe piața globală".
Amintim că în prima parte a zilei de astăzi Maia Sandu s-a întâlnit cu cu președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella.
În cadrul întâlnirii, Maia Sandu și Sergio Mattarella au discutat despre relațiile dintre cele două state. Despre acest lucru a anunțat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2021
Societate
Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Italiei: Ce au discutat cei doi șefi de stat
„Am făcut un schimb de păreri despre situația politică din Republica Moldova în perioadă electorală curentă, accentuând că prioritatea noastră este ca scrutinul să fie unul liber și corect. În ceea ce privește pandemia Covid-19, am menționat că mizăm pe deschiderea autorităților italiene în sensul simplificării condițiilor de călătorie a cetățenilor noștri în Italia, inclusiv în baza unui certificat recunoscut de statele membre ale UE”, a scris Maia Sandu.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0