Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce a câștigat Rusia după întrevederea Biden-Putin

© Facebook / Georgiana ArseneGeorgiana Arsene
Georgiana Arsene - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2021
Abonare
Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, jurnalista Georgiana Arsene a vorbit despre întrevederea istorică dintre Vladimir Putin și Joe Biden de la Geneva.
Ce a câștigat Rusia după întrevederea Biden-Putin?
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", jurnalista Georgiana Arsene a menționat că la Geneva s-au făcut primii pași spre soluționarea crizei diplomatice, după ce Vladimir Putin și Joe Biden au ajuns la un acord cu privire la întoarcerea reciprocă a ambasadorilor la misiunile diplomatice. Este vorba despre Anatoli Antonov și John Sullivan.
De asemenea, potrivit lui Vladimir Putin, în timpul Summit-ului, părțile și-au exprimat dorința de a-și apropia pozițiile, iar dialogul a fost unul constructiv.
"În ceea ce privește siguranța cibernetică, și aici putem spune, parafrazându-l pe directorul general al Consiliului Rus pentru Afaceri Internaționale, Andrei Kortunov, dacă ambele țări vor crea un grup de lucru privind siguranța cibernetică, asta ar fi o realizare pentru Moscova. Fiindcă, precizează Kortunov, acesta este un lucru pentru care Rusia luptă încă de la prima întâlnire dintre Vladimir Putin și Donald Trump, de la Hamburg, din anul 2017", a declarat jurnalista.
Un alt punct extrem de important pus pe tapet la Geneva a fost cel referitor la impunerea de către SUA a sancțiunilor economice împotriva Rusiei, a subliniat interlocutoarea. Președintele rus a subliniat că, din această situație, atât Rusia, cât și SUA au avut de pierdut. De asemenea, în privința Ucrainei, cei doi președinți au fost de acord că trebuie respectate acordurile de la Minsk.
Встреча президентов России и США В. Путина и Дж. Байдена в Женеве - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Politică
Putin spune că Biden i-a oferit explicații după ce l-a numit “asasin”
Cel mai important lucru care s-a întâmplat este faptul că dialogul liderilor totuși a avut loc. Astfel, președinții au avut ocazia să își transmită reciproc că pozițiile lor de bază sunt justificate și nimeni nu le va refuza, că există domenii în care se poate lucra.
"Spre exemplu, un rezultat bun al acestui summit a fost acordul privind întoarcerea ambasadorilor la misiunile lor diplomatice. Acest lucru reprezintă un semn al revenirii la viața diplomatică normală și a dialogului normal. De asemenea, pe lângă problemele diplomatice, participanții la discuție au identificat alte câteva domenii în care sunt necesare negocieri și dialog de experți. Vorbim desigur despre stabilitatea strategică și securitatea cibernetică", a conchis Georgiana Arsene.
Amintim că întâlnirea între președintele rus Vladimir Putin și președintele SUA Joe Biden a avut loc la Geneva, în data de 16 iunie curent.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0