Alertă maximă: Salvatorii și poliția se pregătesc pentru inundații în Moldova

© Photo : Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIИскусственная дамба в Унгенах
Искусственная дамба в Унгенах - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2021
Abonare
Alertă maximă pentru sute de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne; aceștia recomandă întărirea barajelor în toată Moldova.
CHIȘINĂU, 19 iunie - Sputnik. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și ținând seama de daunele cauzate deja de ploile torențiale, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat grad sporit de alertă și a mobilizat peste 300 de angajați ai unităților subordonate serviciului.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Patrule comune de salvatori, polițiști și carabinieri efectuează controale a barajelor de protecție în aceste zile pentru a preveni posibilele riscuri de inundații.
Ministerul Afacerilor Interne recomandă insistent ca agenții economici care gestionează bazinele acvatice să verifice stabilitatea barajelor pentru a preveni situațiile de urgență. În plus, este necesară monitorizarea atentă a previziunilor hidrometeorologice.
De asemenea, ofițerii Ministerului Afacerilor Interne sunt implicați în verificarea și evaluarea riscurilor blocării porțiunilor de drumuri publice, a locurilor în care se acumulează apă, precum și în inspectarea gospodăriilor din zonele expuse riscului de inundații.
În ziua de sâmbătă, riscul de inundații este estimat a fi minim, precizează ministerul.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0