Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tragedia din Belgia: Informații de ultimă oră - reacția Maiei Sandu

© AP Photo / Francisco SecoO clădire s-a prăbușit în orașul Antwerpen, Belgia
O clădire s-a prăbușit în orașul Antwerpen, Belgia - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2021
Abonare
Șeful statului, Maia Sandu, a venit cu un mesaj după ce a aflat despre tragedia din Belgia, în care a murit și un moldovean. 
CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe Daniel Vodă a precizat pentru Sputnik Moldova că deocamdată, autoritățile din Moldova nu dețin informații actualizate despre starea moldoveanului care e în stare gravă la spital și dacă a fost găsit concetățeanul nostru care se afla sub dărâmături, dar a menționat că sunt în așteptarea unor informații oficiale din Belgia.
Cessna 172 - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2021
Societate
Pilotul avionului prăbușit - o persoană extrem de cunoscută în Moldova
Totodată, președintele Maia Sandu a scris pe pagina sa de Facebook că a aflat cu tristețe despre tragedia din Belgia și că regretă mult că și concetățeni de-ai noștri au avut de suferit.
Șeful statului a scris că moldoveanul care a decedat este un tânăr de 29 de ani care muncea pe schele la acea clădire care s-a prăbușit.
Totodată, cel de-al doilea moldovean se află sub supravegherea medicilor, iar al treilea este încă căutat sub dărâmături. Maia Sandu a menționat că speră că victima este în viață și că i se va acorda ajutorul medical în timp util, astfel ca viața acestuia să poată fi salvată.
„Am vorbit cu Ambasadorul Republicii Moldova la Bruxelles, care m-a asigurat că se află în contact permanent cu autoritățile competente din Belgia, cu instituțiile medicale și cu rudele și apropiații celor afectați. Le doresc putere pentru a trece peste această cumpănă. Totodată, transmit sincere condoleanțe familiei tânărului decedat”, a scris Maia Sandu. 
Amintim că un moldovean a murit, al doilea a fost grav rănit, iar cel de-al treilea încă nu a fost găsit după ce o clădire, aflată în construcție, în orașul Antwerpen, Belgia, s-a prăbușit. Concetățenii noștri munceau la această clădire în timp ce s-a întâmplat nenorocirea. 
Anterior, autoritățile diplomatice au precizat că operațiunea de căutare este în desfășurare, iar cel de-al treilea cetățean moldovean cu dubla cetățenie (portugheză) nu a fost încă găsit, se presupune că ar fi prins sub dărâmături.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0