Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Produsul cu care este periculos să combini cafeaua: Atenționarea unui medic rus

© AP Photo / Orlin WagnerКофе
Кофе - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2021
Abonare
Un medic rus din Celeabinsk explică în ce constă greșeala pe care o fac mulți atunci cânt își beau cafeaua de dimineață.
CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. Pavel Isanbaev, specialist pentru pierderea în greutate la clinica Bormental din Celiabinsk, a declarat pentru RIA Novosti de ce este foarte dăunător să combini cafeaua cu dulciurile.
"Cafeaua conține antinutrienți - substanțe care interferează cu asimilarea microelementelor, a vitaminelor din alimente. Astfel, este mai bine să folosiți o băutură tonică între mese", spune Pavel Isanbayev.
Coffee break - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2019
Republica Moldova
Cum transformi ceașca de cafea în barometru: Așa îți faci propria prognoză meteo
Potrivit lui, cafeaua se bea adesea cu ceva dulce: cu zahăr, desert. Dar dulceața și cafeaua nu se combină. Băutura crește temporar nivelul glicemiei. În mod normal, acest lucru duce la faptul că organismul trebuie să cheltuiască glucoza, iar persoana simte un val de forță și vivacitate. Cofeina se termină apoi și revine la starea „normală”.
"Când vine vorba de cafea cu ceva dulce, nivelul de glucoză crește excesiv și apoi scade brusc. Poate apărea hipoglicemie; se manifestă cu simptome precum slăbiciune, amețeli, transpirație rece, somnolentă. Ceva mai puternic - totul depinde de organismul specific . Metabolismul după cafea este diferit, astfel încât observarea bunăstării dvs. ar trebui să aibă o importanță decisivă", spune Pavel Isanbaev.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0