Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum transformi ceașca de cafea în barometru: Așa îți faci propria prognoză meteo

CC0 / Pixabay / Cozendo / Coffee break
Coffee break - Sputnik Moldova
Abonare
Cafeaua caldă poate ține locul unui barometru, instrument cu ajutorul căruia măsurăm presiunea atmosferică și aflăm dacă se schimbă vremea.

CHIȘINĂU, 29 aug – Sputnik. Metoda este folosită și în zilele noastre de amatorii de drumeții care consumă și cafea. Pentru a o încerca, avem nevoie de o ceașcă de cafea caldă și de atenție, pentru a urmări mişcarea bulelor de aer la suprafaţa băuturii.

Cafea de clasă Premium - Sputnik Moldova
Cafeaua de clasa "Premium". Cum să identificăm Arabica veritabilă

În „cafeaua-barometru” chiar este indicat să adăugăm și zahăr, și frișcă sau lapte, pentru că astfel vom obține mai multe bule de aer, iar „prognoza meteo” din ceașcă va fi mai ușor de citit.  

Vremea va fi bună în următoarele 12 ore, dacă bulele de aer se îndepărtează repede de centrul ceștii şi se aliniază de jur-împrejurul marginilor ei.

Sunt probabile precipitații de scurtă durată dacă bulele se deplasează destul de lent spre marginile ceștii.

Este semn de ploaie atunci când bulele se adună grămadă în centrul ceștii și nu au tendința de a se deplasa către margini.

Metoda poate fi încercată nu doar cu o ceașcă de cafea, dar și cu una de ceai sau cacao. Important este ca băutura să fie caldă.

Fluxul de știri
0