Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua lucrătorului medical: Mesaje de felicitare transmise de autorități - Video

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2021
Abonare
În cea de-a treia duminică a lunii iunie este marcată, anual, Ziua lucrătorului medical și a farmacistului. Cu această ocazie, mai mulți oficiali au venit cu mesaje de felicitare către lucrătorii din domeniul medical. 
CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. Șeful statului a felicitat lucrătorii medicali prin intermediul unui video care a fost postat pe pagina sa de Facebook. 
„Astăzi, în a treia duminică a lunii iunie, marcăm Ziua lucrătorului medical și a farmacistului. O zi în care aș vrea să onorăm sacrificiul făcut de oamenii din sistemul de sănătate în această pandemie. Sute și mii de oameni care au mers la muncă, de parcă ar fi mers pe un câmp minat, iar mulți dintre ei nu s-au mai întors acasă”, a menționat Maia Sandu.
Președintele Parlamentului a adus mulțumiri tuturor lucrătorilor medicali pentru dăruire, efort, curaj și rezistență. Totodată, Zinaida Greceanîi le-a adresat urări de sănătate, pace și prosperitate.
Olga Usatîi - medic în prima linie  - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Societate
Coșmarul din secțiile COVID - Mărturiile unui medic: „Nu pot să-i spun că i-a murit mama”
„În această perioadă pandemică ne-am convins de sacrificiul pe care îl faceți, de munca dificilă și obositoare. Sunteți adevărați eroi ai zilelor noastre”, a scris președintele Parlamentului.
Cu un mesaj de felicitare a venit și ministerul în exercițiu al Afacerilor Interne Pavel Voicu. El a scris că ziua de astăzi, 20 iunie, este un simbol al solidarității între toți lucrătorii medicali din întreaga lume.
„Mai bine de un an, ați fost supuși unei mari încercări, pentru prima dată în istoria medicinei, fiind în prima linie în lupta cu COVID-19. Ați fost primii care ați primit această lovitură și unii dintre primii care v-ați consolidat și ați devenit un exemplu de vitejie și neînfricare. Mai mult ca atât, ați mers într-un război cu un dușman nevăzut, care a răpit într-un an atâția colegi câți plecau în zece”, a scris Pavel Voicu.
Ministerul în exercițiu a menționat că este recunoscător pentru curajul, implicarea și profesionalismul de care dau dovadă lucrătorii medicali și le-a dorit bunăstare, fericire, sănătate și să depășească dificultățile cu putere și încredere în sine.
Și conducerea Ministerului Sănătății a venit cu un mesaj de felicitare pentru lucrătorii medicali din întreaga țară.
TELEGRAMMMM "{$url}"
„Astăzi și în fiecare zi,  activitatea voastră trebuie și merită vociferată, respectată și aplaudată, mai mult ca oricând. Am avut parte de un an al schimbărilor. Împreună am dus o luptă pentru viață, despre care se va scrie în istorie. Am reușit să conturăm lumii întregi principiile de speranță, grijă, încrederea zilei de mâine, valori care atât de mult vă definesc.”, a menționat secretarul de stat Denis Cernelea.
Medicina - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Societate
Epidemiolog: Așteptăm o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 - Care ar fi motivele
Totodată, Ministerul Sănătății a precizat că în semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea lucrătorilor medicali din țară, peste două mii dintre ei au primit diplome, din partea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Guvernului și a Parlamentului Republicii Moldova.
În context, a fost adus și un omagiu lucrătorilor medicali care au pierdut lupta cu noul coronavirus. 
Conform datelor oficiale, în țară activează peste 60 de mii de lucrători medicali și farmaciști. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0