Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă de călătorie: 26 de state impun reguli noi la intrarea în țară

© Sputnik / Miroslav RotariAvion
Avion  - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2021
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe a actualizat alertele de călătorie în alte state și a menționat că 26 de țări a introdus modificări în ceea ce privește regulele de intrare la frontieră. 
CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Germania, Ucraina, Muntenegru, Belarus, Elveția, Cehia, Bosnia și Herțegovina, Croația, Bulgaria, Slovacia, dar și alte state au modificat regulile de intrare în țară. Astfel, Ministerul Afacerilor Externe anunță că a actualizat alertele de călătorie.
În acest context, autoritățile au îndemnat oamenii care-și planifică concediul într-o altă țară să se documenteze din timp despre condițiile de intrare în țara de destinație, precum și la condițiile de tranzit.
Medicina - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Societate
Epidemiolog: Așteptăm o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 - Care ar fi motivele
Conform informațiilor actualizate, țara vecină, Ucraina, a introdus carantină adaptivă până la data de 31 august 2021. Astfel, cetățenii Republicii Moldova pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, dar la intrarea în țară va trebui să prezinte polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 sau costurile privind cheltuielile de carantină, precum și unul din următoarele documente:
- rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat
- rezultatul negativ al testului rapid pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2 (RAT), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat 
- certificatul ce confirmă primirea unui curs complet de vaccinare împotriva COVID-19, cu vaccinuri care sunt incluse în lista OMS.
Bulgaria la fel a modificat regulile de intrare în țara sa. Astfel, începând cu 14 mai 2020, starea de urgență a fost înlocuită cu situația de urgență epidemiologică, care conform deciziei Consiliului de Miniștri al Republicii Bulgaria a fost prelungită până la 31 iulie 2021. Totodată, până în data de 31 iulie sunt restricții de intrare în Bulgaria. 
Începând cu 13 iunie 2021, Republica Moldova a fost exclusă din categoria zonelor de risc a Germaniei. Cu toate acestea, restricțiile de călătorie în Germania pentru cetățenii noștri rămân în continuare în vigoare, intrarea în țară fiind permisă doar persoanelor care cad sub incidența categoriilor exceptate. 
Mai multe detalii despre modificările făcute și regulile de intrare în mai multe țări ale lumii le puteți vedea în tabelul de mai jos. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0