Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vine ciclonul: Prăpăd în Bulgaria, apa în Nistru crește cu un metru - Video

© Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy / Accesați arhiva multimediaПодтопления в Керчи из-за ливней
Подтопления в Керчи из-за ливней - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2021
Abonare
Un ciclon format în Marea Neagră a lovit cu ploi năprasnice Bulgaria, care au adus cu ele potopul. Străzile au fost inundate, iar nivelul apei a depășit un metru. Mașinile au fost complet înghițite de apă în unele localități.
CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. În disperare, unii șoferi s-au urcat pe autoturisme, așteptând să fie salvați de potop.
Același ciclon se îndreaptă acum spre București, iar presa de peste Prut scrie că impactul ar putea fi la fel ca cel din Bulgaria.  
Potrivit meteorologilor din București, pe parcursul existenței acestui ciclon, care se pare că va persista până duminică cel puțin, se vor cumula cantități de apă. În același timp, va determina și ceva intensificări ale vântului, cu rafale de 45 - 50 km/h, cel mai probabil cu viteze mai mari în zona Deltei, în zona Moldovei de peste Prut, în zona Carpaților Orientali și Meridionali.
Vom preciza că meteorologii din Republica Moldova nu au anunțat că respectivul ciclon ar putea lovi și țara noastră.
АЗС - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Republica Moldova
Vom rămâne fără benzină - șantajul la care vor recurge petroliștii
Însă pronosticurile lor arată că și vineri, și sâmbătă vor avea cer predominant noros, pe arii extinse ploi de scurtă durată cu descărcări electrice.
Drept urmare, timp de 24 de ore, în râul Nistru, pe sectorul orașul Soroca - satul Hrușca, va avea loc creșterea nivelului apei cu 30-90 cm, iar pe celelalte sectoare ale râurilor Nistru, Prut și pe râurile mici regimul hidrologic nu se va modifica esențial.
Pe 19 iunie, sâmbătă, vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală. Așa cum am spus mia sus, cerul va fi predominant noros, pe arii extinse vor cădea ploi de scurtă durată cu descărcări electrice. 
Vântul va sufla din Est, de la slab la moderat, în timpul descărcărilor, izolat cu intensificări.
Iurie Sadovnic - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2021
Societate
Dezvăluiri: Ultimul vis al lui Iurie Sadovnic
Temperatura minimă a aerului (adică în noaptea de vineri spre sâmbătă) va oscila între +13..+18 grade Celsius, în raioanele de nord +13..+16 grade Celsius, în raioanele de centru +14..+17 grade Celsius, în raioanele de sud +15..+18 grade Celsius, în raioanele de est +14..+17 grade Celsius și în Capitală +15..+17 grade Celsius.
Ziua temperatura aerului va oscila între +20..+25 de grade Celsius, în raioanele de nord +20..+23 de grade Celsius, în raioanele de centru +21..+24 de grade Celsius, în raioanele de sud +22..+25 de grade Celsius, în raioanele de est +21..+24 de grade Celsius și în Capitală +22..+24 de grade Celsius.
Duminică, 20 iunie, vremea nu se va schimba esențial.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0