Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Juravlev - despre avantajele statutului neutru al Moldovei

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaГенеральный директор Института региональных проблем Дмитрий Журавлев
Генеральный директор Института региональных проблем Дмитрий Журавлев - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2021
Abonare
Politologul internațional a explicat lipsa de sens a aspirațiilor Moldovei de a deveni actor politic în NATO și a spus de ce „iepurele” moldovenesc va pierde în mod evident în „cursa elefanților”.
Comitetul Consultativ Independent Anticorupție  - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Republica Moldova
Maia Sandu a adus comisari străini în Moldova - Când încep arestările
"Austria neutră, de exemplu, în mare parte datorită neutralității, a devenit ceea ce a devenit. Iubita mea Republică Kazahstan a primit maximul din neutralitatea sa politică, inclusiv din avantajele economice", susține politologul.
Potrivit lui Juravliov, neutralitatea în prezența unei forme de război rece este o situație în care puteți interacționa în mod eficient cu ambele părți. Acest lucru este foarte important atât pentru Moldova, cât și pentru orice țară din lume.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Politică
Sandu, despre declarația lui Putin privind statutul Transnistriei
"O altă problemă este că interacțiunea economică cu NATO și UE este puțin probabil să fie foarte eficientă. Tot ceea ce Moldova poate oferi este deja acolo. Dar Rusia are nevoie de ceea ce se produce în Moldova. Aceasta este o parte a întrebării", a spus expertul.
Juravliov, susține că neutralitatea politică "permite discuții destul de prietenoase cu ambele părți. Acest lucru este foarte convenabil și util pentru Moldova, deoarece în "cursa elefanților" nu va câștiga "iepurele" moldovenesc. Și să fie un actor politic activ pe partea NATO, de exemplu, este fără sens."
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldovaok
Fluxul de știri
0