Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Profanare și parodie: Cârnaț, despre selectarea unui judecător la CCM

© Sputnik / Mihai CarausTeodor Cârnaț
Teodor Cârnaț - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2021
Abonare
Unul din candidații la funcția de judecător la Curtea Constituțională, Teodor Cârnaț consideră că CSM a profanat noțiunea de concurs la selectarea unui judecător la CCM. El spune că actuala componență a CSM dorește promovarea unei persoane docile și șantajabile
O profanare și parodie: Cârnaț despre selectarea unui judecător la CCM
Fostul membru al CSM și unul din candidații la funcția de judecător la Curtea Constituțională Teodor Cârnaț consideră că membrii CSM au eșuat lamentabil în încercarea de a selecta un judecător la Curtea Constituțională și ar trebui să-și dea demisia. Cârnaț spune că ceea ce a făcut CSM nu-i altceva decât o parodie și o demonstrare a faptului că actuala componență a CSM își dorește o persoană docilă la funcția de magistrat constituțional.
„Înșiși membrii Consiliului Superior al Magistraturii au încălcat prevederile legii cu privire la CSM, de a selecta un judecător la CCM. Conform legii, ei erau obligați ca în termen de 15 zile să desemneze un candidat. Chiar dacă o parte dintre ei sunt judecători, tot ei au încălcat legea și nu caută o persoană profesionistă și integră, dar una docilă sistemului și șantajabilă. În mintea lor este gândul că la această funcție trebuie să aspire neapărat un judecător din lista apropiată lor. Am mai avut asemenea cazuri când în fruntea Curții Constituționale au acces elemente de umplutură care nu au respectat Constituția”, a mai spus Cârnaț.
Теодор Кырнац - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2021
Republica Moldova
Ce persoană influentă ar putea fi demisă după cazul membrilor CSM
El este de părere că CSM nu și-a onorat obligațiunile în partea ce ține de organizarea acestui concurs și ar trebui să-și dea demisia in corpore pentru că nu au procedat corect, astfel încât în urma concursului să fie identificate, la faza finală, două persoane pentru a concura la funcția de judecător la CCM.
„Ceea ce a făcut CSM nu este altceva decât o parodie în scopul de a căuta o persoană docilă, mai puțin profesionistă și integră”, a menționat Teodor Cârnaț.
Niciun candidat dintre cei 15 admiși la interviul pentru funcția vacantă de judecător al Curții Constituționale din partea Consiliului Superior al Magistraturii, care s-a desfășurat recent, nu a întrunit un număr suficient de voturi pentru a fi desemnat în funcție. Drept urmare, concursul a eșuat iar președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a anunțat un nou concurs.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0