Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Atracții turistice în apropiere de Chișinău: Un nou proiect lansat de ANTRIM

© Photo : Facebook / dininima.mdVictoria Bucătaru
Victoria Bucătaru - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2021
Abonare
Noi oportunități pentru turismul moldovenesc! Încă o localitate din țara noastră ar putea deveni o atracție turistică deosebită pentru turiștii locali, dar și străini. Detalii aflați din materialul Sputnik.
Atracții turistice în apropiere de Chișinău: Un nou proiect lansat de ANTRIM
Asociația Obștească „Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova” și Primăria Comunei Budești au semnat un Memorandum de colaborare, având drept obiectiv transformarea satului Budești într-o destinație agro-turistică, prin dezvoltarea noii destinații turistice, îmbunătățirea infrastructurii și promovarea imaginii localității.
În acest scop a fost creat un Centru de Informare Turistică în incinta Muzeului din localitate, care va colabora cu operatorii de turism din țară și va avea contracte de deservire a turiștilor și excursioniștilor.
"Ne propunem susținerea dezvoltării prestatorilor de servici turistice prin dezvoltarea unei noi destinații turistice în Regiunea de Dezvoltare Centru, prin consolidarea parteneriatului APL-agenți economici, îmbunătățirea infrastructurii, lansarea noilor afaceri și promovarea imaginii localității. Valorificarea patrimoniului natural și cultural istoric al localităţii reprezintă un obiectiv de interes turistic și sperăm să ademenim cât mai mulți turiști", a declarat pentru Sputnik Moldova directorul executiv ANTRIM Victoria Bucătaru.
De menționat că Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova a creat mai multe Centre de Informare Turistică ce promovează și alte destinații turistice precum cele din Rezervația Naturală "Prutul de Jos", Complexul "Orheiul Vechi", Transnistria și Găgăuzia.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0