Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Presa a aflat cine va participa la întâlnirea în format extins a summitului de la Geneva

© REUTERS / Denis BalibouseПолиция у виллы Ла Гранж в Женеве
Полиция у виллы Ла Гранж в Женеве - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Abonare
SNN a aflat componența participanților din partea americană la întâlnirea în format extins din cadrul summitului președinților Rusie și SUA la Geneva.
CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. CNN a anunțat cine va participa la reuniunea extinsă din partea americană, la summitul președinților Risiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden.
Vladimir Putin și Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Rusia
Putin și Biden și-au dat mâna
Astfel, potrivit postului TV, printre participanți vor fi secretarul de stat Anthony Blinken, secretarul de stat adjunct pentru afaceri politice Victoria Nuland, ambasadorul SUA în Rusia John Sullivan, directorul principal pentru Rusia al Consiliul Național de Securitate Eric Green și consilierul președintelui pentru Securitatea națională Jake Sullivan.
După cum a subliniat CNN, Biden se pregătește intens pentru summit de câteva săptămâni.
Se știe că din delegația rusă fac parte consilierul președintelui Iurii Ușakov, ministrului Afacerilor Externe Serghei Lavrov, purtătorul de cuvânt al șefului statului Dmitri Peskov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite Anatoli Antonov, șeful Statului Major General Valeri Gherasimov și viceministrul Afacerilor Externe Serghei Reabkov. De asemenea, au fost invitați: șeful adjunct al administrației prezidențiale Dmitri Kozak și reprezentantul special al președintelui pentru Siria Aleksandr Lavrentiev.
Întâlnirea liderilor Rusiei și SUA are loc astăzi, la Villa La Grange de la Geneva.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0