Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin și Biden și-au dat mâna

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoVladimir Putin și Joe Biden
Vladimir Putin și Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Abonare
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, s-a întâlnit acum câteva minute cu omologul său american, Joe Biden, la Geneva.
CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Președinții Rusiei, Statelor Unite și Elveției, Vladimir Putin, Joe Biden și Guy Parmelin, au făcut o fotografie comună înainte de începerea summitului ruso-american de la Geneva. Cei trei au respectat distanța socială.
Tot atunci putin i-a mulțumit lui Biden pentru inițiativa de a se întâlni.
La rândul lui, Biden i-a spus lui Putin că întâlnirea tet-a-tet este necesară.
Президент РФ В. Путин провел встречу с руководством Единой России - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Rusia
Citatele cheie ale lui Putin din cadrul interviului dinaintea summitului cu Biden
Ceremonia de fotografiere a avut loc pe veranda din fața intrării principale în Vila La Grange, unde are loc prima întâlnire a lui Putin și Biden. Liderii au fost fotografiați și apoi s-au retras pentru a negocia într-un format restrâns.
La Villa La Grange din Geneva are loc primul summit dintre Putin și Biden. Acesta început în jurul orei 14:00, ora Moscovei, și se va desfășura în trei părți: o întrevedere în format restrâns și două în format extins, cu pauze de cafea. Prima implică participarea ministrului Afacerilor Externe Serghei Lavrov și a secretarului de stat Anthony Blinken, precum și a traducătorilor.
Pe lângă Lavrov, din delegația rusă fac parte consilierul președintelui Iurii Ușakov, purtătorul de cuvânt al șefului statului Dmitri Peskov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite Anatoli Antonov, șeful Statului Major General Valeri Gherasimov și viceministrul Afacerilor Externe Serghei Reabkov. De asemenea, au fost invitați: șeful adjunct al administrației prezidențiale Dmitri Kozak și reprezentantul special al președintelui pentru Siria Aleksandr Lavrentiev.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0