Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu este patria lui - Când se va coace harbuzul în Moldova

© Pixabay / PDPicsPepene verde
Pepene verde - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Abonare
Din cauza ploilor prelungite și a verii neobișnuit de reci, pepenii verzi cultivați pe plantațiile din Găgăuzia vor ajunge în vânzare cu întârziere anul acesta. Asta a declarat pentru Sputnik Serghei Mitul, producător agricol din regiunea Comra.
COMRAT, 16 iun – Sputnik, Maxim Topal. Producătorul Serghei Mitul din satul Congazcic cultivă de mulți ani pepeni verzi. Bărbatul este extrem de îngrijorat de starea răsadurilor de pe câmpuri. Și asta pentru că pepenii verzi rămân în mod semnificativ în urma dezvoltării din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.
Определение содержания нитратов в арбузе - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2018
Societate
În piețele din Moldova se vând pepeni periculoși: specialiștii efectuează controale
În prezent, pepenii verzi importați din Grecia sunt vânduți la tarabe improvizate de pe marginea drumurilor. Prețul lor este, în medie, de 14 lei kilogramul. Antreprenorul spune că pepenii din Găgăuzia nu vor fi văzuți curând în vânzare.
"Anul trecut, din 10 iunie până în 15 iunie, am scos deja primii noștri pepeni verzi pe piață. Dar din cauza vremii, pepenele nostru nu va apărea pe piață în curând. Poate într-o lună și chiar atunci, dacă există suficient soare", a spus Serghei Mitul.
După cum menționează agriculturii din regiunea găgăuză, din cauza ploilor frecvente, fermierii trebuie să ia măsuri de protecție suplimentare pentru a proteja pepenii verzi de dăunători. De asemenea, întârzie dezvoltarea lor.
"Pepenele se coace cu întârziere anul acesta. Dar, în general, dezvoltarea plantelor merge bine. Presupunem că pepenele verde va intra pe piețe la mijlocul lunii iulie", a declarat șeful departamentului Andrei Dimitroglo.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0