Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis: Cum vor vota moldovenii cu buletinul de identitate expirat

© Sputnik / Miroslav RotariAlegeri 2016
Alegeri 2016 - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Abonare
La scrutinul parlamentar anticipat din 11 iulie, moldovenii vor avea posibilitatea să-și ridice buletinul de identitate în ziua alegerilor sau chiar să-și perfecteze unul provizoriu. O decizie în acest sens a fost luată de Guvern.
CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Așa cum a fost la alegerile anterioare, și la scrutinul parlamentare din 11 iulie moldovenii cu actele expirate vor putea să le perfecteze într-un timp mai scurt. Mai exact, Guvernul a decis că, două zile înainte de alegeri, cetățenii vor putea solicita perfectarea buletinului de identitate fără a achita suplimentar pentru urgentarea procedurii. La fel, reprezentanții Executivului au precizat că moldovenii cu actele expirate vor avea dreptul să solicite buletine de identitate provizorii în ziua scrutinului.
Eliberarea buletinelor de identitate provizorii se va efectua conform principiului teritorial:
Alegeri 2016 - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Societate
CEC a anulat trei secții de vot pentru alegătorii din stânga Nistrului: Detalii
La centrul multifuncțional în a cărui rază de competență teritorială solicitantul are înregistrare la domiciliu sau la reședința temporară, care este valabilă.
  • În cazul în care solicitantul are înregistrare şi la domiciliu şi la reşedinţa temporară, iar cea din urmă este valabilă, buletinul de identitate provizoriu se va elibera numai la Centrul multifuncțional în a cărui rază de competenţă teritorială acesta îşi are reşedinţa temporară valabilă.
  • Cetățenilor cu drept de vot care anterior nu au deținut acte de identitate buletinul de identitate provizoriu li se va elibera la subdiviziunea ASP în a cărei rază de competență teritorială solicitantul concomitent se va înregistra la domiciliu sau la reședința temporară.
  • Cetățenilor cu drept de vot radiați din evidență - la Centrul multifuncțional în rază de competență teritorială a căruia se află ultimul domiciliu al sau, după caz, ultima reședință temporară, sau la subdiviziunea respectivă în a cărei rază de competență teritorială solicitantul se va înregistra concomitent la domiciliu sau la reședința temporară.
  • De precizat că la scrutinul anterior din noiembrie 2020, peste o două mii de moldoveni care nu dețineau acte de identitate valabile au solicitat buletine de identitate provizorii sau și le-au ridicat pe cele perfectate anterior pentru a putea merge la vot.
    Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
    Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
    Fluxul de știri
    0