Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul a aprobat: Cum vor fi marcați cei 30 de ani de independență a Republicii Moldova

© Photo : Miroslav RotariZiua Independenței
Ziua Independenței  - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Abonare
Promovarea realizărilor obținute de Republica Moldova și de către cetățenii ei este conceptul programului de marcare a celor 30 de ani de independență a țării noastre. Guvernul în exercițiu a aprobat programul sărbătorii naționale.
CHIȘINĂU, 16 iun - Sputnik. Pe ordinea de zi a ședinței Cabinetului de Miniștri a figurat și proiectul cu privire la aprobarea programului de desfășurare a Zilei Independenței.
Alegeri 2016 - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Societate
Decis: Cum vor vota moldovenii cu buletinul de identitate expirat
Astfel, membrii Guvernului în exercițiu au votat conceptul evenimentului național, dar și modul în care se va desfășura sărbătoarea.
„Elementul de bază al programului îl constituie manifestările festive din Piața Marii Adunări Naționale dedicate sărbătoririi a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, care se vor desfășura la 27 august 2021, eveniment în cadrul căruia vor concerta cei mai îndrăgiți artiști autohtoni din domeniile muzicii clasice, ușoare și folclorice”, se menționează într-un comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. 
În același context, programul „Moldova-30” mai prevede organizarea până la sfârșitul acestui an a unui șir de acțiuni cultural-artistice consacrate aniversării a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova. Astfel, se vor desfășura concursuri tematice, campanii de promovare a patrimoniului și imaginii țării noastre la nivel național.
Totodată, vor fi organizate festivaluri tematice, vor fi inaugurate expoziții, iar anul școlar și universitar va începe cu o oră publică consacrată aniversării celor trei decenii de independență. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0