Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ușakov, despre întâlnirea dintre Vladimir Putin și Joe Biden

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПомощник президента РФ Юрий Ушаков
Помощник президента РФ Юрий Ушаков - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Abonare
Consilierul pe probleme de politică externă al președintelui Rusiei, Iurii Ușakov, a vorbit despre componența delegației ruse la Summit-ului Rusia-SUA, care va avea loc în orașul Geneva, în data de 16 iunie.
Владимир Путин и Джо Байден во время встречи в 2011 году - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2021
Rusia
Putin a vorbit despre scopurile întâlnirii cu Biden
Din componența delegației ruse vor face parte ministrul de Externe, Serghei Lavrov, ambasadorul Federației Ruse în SUA, Anatolii Antonov, șeful Statului Major General al Forțelor Armate, Valerii Gherasimov, și viceministrul de Externe, Serghei Riabkov. De asemenea sunt invitați șeful adjunct al Administrației Prezidențiale, Dmitrii Kozak și reprezentantul special pentru relațiile cu Siria, Aleksandr Lavrentiev.
Президент РФ В. Путин принял участие в пленарном заседании ПЭМФ-2021 - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2021
Politică
Cum au apreciat britanicii reacția lui Putin la declarația scandaloasă a lui Biden
Întrevederea oficială va avea loc în vila La Grange, unul dintre cele mai frumoase domenii din Geneva.
Iurii Ușakov a menționat că vila este utilizată frecvent de către autoritățile municipale din Geneva și de către guvernul federal. Acesta a mai adăugat că vila se află într-un loc prielnic pentru negocieri, construindu-se și un cort pentru conferința de presă a președintelui rus, Vladimir Putin.
El a vorbit și despre ordinea evenimentelor din timpul ședinței șefilor de stat. Mai întâi, Vladimir Putin va fi întîmpinat la vila La Grange de către președintele Elveției, ulterior va ajunge la destinație și Joe Biden, după care vor face tradițională fotografie comună, totul încheindu-se cu discursul de salut al președintelui elvețian. Ulterior, președintele rus și cel american vor merge în biblioteca vilei, de la primul etaj și vor începe negocierile.
Президент РФ В. Путин провел встречу с руководством Единой России - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2021
Politică
Putin a comentat declarația scandaloasă a lui Biden la adresa sa
Potrivit consilierului președintelui rus, discuțiile vor fi constituite din trei module. Primul modul de convorbiri va avea loc într-un cerc restrâns, ulterior negocierile se vor ține într-un format extins, cu pauză de cafea între ele. Summit-ul se va încheia cu două conferințe de presă ținute separat de către cei doi președinți.
Negocierile desfășurate în cadrul restrâns vor fi asistate din partea președintelui rus de Serghei Lavrov și din partea americană de secretarul de stat Anthony Blinken.
Iurii Ușakov a mai precizat că discuțiile din format extins vor fi tranduse sincronizat. Iar pe lângă membrii delegațiilor, vor fi prezenți și tehnicieni care vor înregistra convorbirile. Ușakov a dat de înțeles că rămâne la discreția ambilor președinți, dacă aceșția vor avea anumite discuții tete-a-tete.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0