Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zilele Chișinăului la Buzău - festival care va debuta în toamnă

© Photo : Facebook / Petre Emanoil NeaguMarcel Ciolacu, Petre Emanoil Neagu, Ion Ceban
Marcel Ciolacu, Petre Emanoil Neagu, Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Abonare
Președintele Consiliului Județean Buzău a explicat ce reprezintă cele două acorduri de cooperare semnate astăzi, 15 iunie 2021, cu municipiul Chișinău din Republica Moldova. Buzăul e primul județ din România care semnează un Acord de cooperare cu Municipiul Chișinău.
BUCUREȘTI, 15 iun – Sputnik, Georgiana Arseni. Buzăul a fost astăzi, 15 iunie 2021, locul în care s-a semnat un acord istoric.
АЗС - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Republica Moldova
Vom rămâne fără benzină - șantajul la care vor recurge petroliștii
”Vom sprijini, în baza principiilor egalității și reciprocității, stabilirea de relații de prietenie și colaborare între locuitori, precum și promovarea schimburilor de bune practici și experiențe în vederea încheierii unor proiecte comune de dezvoltare economică și socială în beneficiul comunităților”, a precizat Ion Ceban.
La rândul său, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, spune că Acordul reprezintă o continuare și o întărire a angajamentului față de păstrarea tradițiilor din România și Republica Moldova, ”o nouă dovadă că adevăratele valori comune nu trebuie să dispară, ci să devină de neprețuit, odată cu trecerea timpului”.
”O singură inimă bate pe cele două maluri ale Prutului!”, a scris Neagu pe pagina sa de Facebook.
Președintele Consiliului Județean Buzău a subliniat că proiecte precum ”Zilele Chișinăului la Buzău” - un festival care va fi organizat anul acesta în luna septembrie sau amenajarea și denumirea unui scuar din Chișinău ”Titulescu”.
În opinia lui Petre Emanoil Neagu, toate acestea vor reprezenta bazele unui început frumos și ale unui parteneriat durabil.
Acesta a amintit că el este deja un susținător al relațiilor de colabprare dintre România și Republica Moldova și că, de asemenea, consideră că nu trebuie să ne uităm trecutul și că istoria lasă o amprentă puternică asupra fiecăruia dintre noi.
”Mulțumesc domnului primar al Municipiului Chișinău, Ion Ceban și doamnei pretor al Sectorului Botanica, Diana Guba pentru deschidere și pentru căldura cu care au vorbit despre România și Republica Moldova”, a punctat Petre Emanoil Neagu.
Bun diplomat, președintele Consiliului Județean Buzău a adresat, de asemenea, un cuvânt de mulțumire deputatului PSD Marcel Ciolacu și tuturor invitaților care au participat la evenimentul de astăzi, 15 iunie 2021.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0