Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce a scăzut numărul de cazuri noi de COVID-19: Cum explică specialiștii acest lucru

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Abonare
Numărul de cazuri noi de COVID-19 a scăzut considerabil în ultima vreme, iar epidemiologii explică acest lucru prin faptul că și în alte state numărul de cazuri s-a redus, iar situația epidemică din țară este influențată și de cazurile de import care se înregistrează.
CHIȘINĂU, 15 iun - Sputnik. Epidemiologul Angela Paraschiv susține că scăderea numărului de cazuri în țara noastră se datorează ameliorării situației epidemice și în alte state, deoarece virusul nu mai vine din exterior. Un alt factorul care a influențat acest lucru este și vremea de afară și faptul că timpul cald nu este unul favorabil pentru virus. Totodată, specialistul susține că toamna putem să ne așteptăm la o creștere a îmbolnăvirilor cu COVID-19. 
Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Societate
COVID-19: Mai multe cazuri de infectare confirmate astăzi
Paraschiv a precizat în cadrul conferinței săptămânale de la ANSP că deocamdată doar în cazul medicilor vaccinul și-a arătat eficiența și asta pentru că 90 la sută dintre lucrătorii medicali din țară sunt imunizați și cu cea de-a doua doză. În acest context, epidemiologul a îndemnat oamenii să se vaccineze masiv pentru a forma imunitatea colectivă cât mai curând posibil.
În cadrul conferinței s-a menționat că deocamdată analizele de laborator nu au confirmat prezența tulpinei indiene în țara noastră, dar specialiștii sunt siguri că în curând acesta și-ar putea face apariția, iar respectarea măsurilor de protecție rămâne strict necesară, deoarece tulpina delta este mult mai contagioasă.
АЗС - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Republica Moldova
Vom rămâne fără benzină - șantajul la care vor recurge petroliștii
„În momentul în care în lume se răspândește tulpina delta, exista foarte mare probabilitate ca și în Republica Moldova să avem cazuri care să se răspândească. Numărul de cazuri în țara noastră începea să crească după ce această creștere se înregistra peste hotarele țării. De aceea, noi trebuie să fim și în continuare foarte vigilenți, foarte responsabili și să respectăm aceste măsuri, inclusiv să continuăm vaccinarea”, a menționat Angela Paraschiv.
Conform datelor oficiale, în Moldova, rata de vaccinare împotriva COVID-19 a ajuns la 11,2%. Astfel, peste 538 de persoane s-au imunizat până acum, iar 167 de mii de persoane au primit și cea de-a doua doză.
Ministerul Sănătății a mai anunțat în cadrul conferinței că pe data de 20 iunie, la Palatul Republicii, va avea loc maratonul vaccinării, unde populația se va putea imuniza cu a doua doză pentru vaccinurile Pfizer, Sinopharm și Sinovac, dar și cu prima doză pentru AstraZeneca, Sinopharm și Sinovac. Doritorii de a se vaccina sunt așteptați în intervalul orelor 07:00-22:00.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0