Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu merge într-o vizită în Italia: Cu cine se va întâlni

© Sputnik / Mihai CarausМайя Санду
Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2021
Abonare
Președintele țării, Maia Sandu, va merge la sfârșit de săptămână într-o vizită oficială în Italia. Iată ce va face acolo și cu cine se va întâlni.
CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Șeful statului va efectua, în zilele de 18-20 iunie, o vizită oficială la Roma, la invitația omologului său italian. Sandu se va întâlni cu Președintele Italiei, Sergio Mattarella.
Igor Volnițchi - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Podcasturi
Experți: Când Maia Sandu ar putea merge în vizită la Moscova
Oficialii vor discuta despre cooperarea în mai multe sectoare, relațiile comerciale, precum și despre situația diasporei moldovenești din această țară.
O atenție deosebită va fi acordată cadrului juridic bilateral, în special Acordului dintre Republica Moldova și Republica Italiană privind recunoașterea actelor de studii și celui în domeniul securității sociale.
În cadrul vizitei, Sandu urmează să se vadă și cu Președintele Senatului, Maria Casselati, Președintele Camerei Deputaților, Roberto Fico, Președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, Pierro Fassino, membrii Grupului de prietenie Republica Moldova - Italia din Senat și cu primarul orașului Roma, Virginia Raggi.
Totodată, Maia Sandu planifică să se întâlnească în Italia și cu reprezentanții diasporei.
Vizita la Roma este a șasea în străinătate făcută de Maia Sandu de la preluarea mandatului, după cele de la Berlin, Strasbourg, Paris, Bruxelles și Kiev.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0