Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Experți: Când Maia Sandu ar putea merge în vizită la Moscova

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Volnițchi
Igor Volnițchi - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Abonare
Când șeful statului Maia Sandu ar putea efectua o vizită oficială de lucru în Federația Rusă și care sunt motivele pentru care deocamdată șeful statului nu a avut o întrevedere cu președintele rus Vladimir Putin?
Maia Sandu ar putea pleca la Moscova? Iată când
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", analistul politic Igor Volnițchi a menționat că în cadrul campaniei electorale Maia Sandu a promis că va menține relații echilibrate atât cu Estul, cât și cu Vestul. În acest context și autoritățile de la Moscova sunt deschise spre colaborare cu statul nostru.
"Federația Rusă a fost printre primele țări care au felicitat-o pe Maia Sandu cu victoria în alegerile prezidențiale și a transmis un mesaj de predispunere la colaborare. Prședintele Putin și cei cu putere reală de decizie înțeleg că ea va fi președinte în următorii ani, va participa la reuniunile țărilor CSI ș.a.", a declarat pentru Sputnik Moldova Igor Volnițchi.
© Sputnik / Mihai CarausRoman Mihăeș
Roman Mihăeș  - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Roman Mihăeș
Și comentatorul politic Roman Mihăeș susține că vizita președintelui Sandu în Federația Rusă este necesară, însă trebuie să existe și o invitație certă la acest nivel.
"Șeful statului nu a făcut declarații controversate față de Rusia și cred că se pregăteștește să meargă după alegerile parlamentare la Moscova. Consider că pentru o discuție constructivă, vizita trebuie să aibă loc după formarea unui nou Guvern în țara noastră  așa încât agenda bilaterală moldo -rusă să fie una consistentă”, a opinat Mihăeș.
Potrivit comentatorului politic, în cadrul discuțiilor vor trebui să fie abordate diverse subiecte importante precum prețul gazelor, aspectele comerciale și sociale, dar și problema transnistreană.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0