Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Mesajul ambasadorului Oleg Vasnețov de Ziua Rusiei

© Photo : Serviciul de presă al Președinției Republicii MoldovaOleg Vasneţov
Oleg Vasneţov - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2021
Abonare
Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vansețov a venit cu un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Rusiei.
Stimați cetățeni ai Rusiei, 
Dragi conaționali!
Vă felicit sincer cu această sărbătoare de stat - Ziua Rusiei!
Această sărbătoare prezintă punctul de plecare al statului modern rus, acționează ca un simbol al patriotismului, al unității naționale și al păcii civile.
Tradițiile moștenite de la strămoși servesc drept far al Rusiei moderne, unesc pe toți cei care își iubesc Patria și cred în viitorul ei demn.
Știu că avem mulți prieteni pe pământul Moldovei care onorează paginile comune ale marii noastre istorii și numele creatorilor săi.
Suntem legați de valori și orientări spirituale și morale, de simpatie reciprocă. Apreciem cu adevărat această atitudine și moștenire.
Rusia a acordat și este gata să acorde asistență fraternă Republicii Moldova. Apreciem foarte mult atitudinea bună a compatrioților noștri care trăiesc pe pământul Moldovei și a tuturor celor care susțin dezvoltarea cooperării dintre statele noastre. Anul acesta, au fost sărbătorite pe scară largă și cu mult fast Ziua Victoriei și Ziua de naștere a marelui poet rus A. S. Pușkin.
Toate acestea sunt dovada unui interes real din partea forțelor progresiste și oamenilor de bunăvoință din întreaga țară pentru consolidarea legăturilor cu patria lor istorică - Rusia.
Suntem deschiși spre o cooperare pragmatică suplimentară, spre punerea în aplicare a proiectelor reciproc avantajoase, spre cooperarea în rezolvarea celor mai importante probleme ale dezvoltării globale.
Sunt convins că țările noastre nu au nicio alternativă la interacțiunea constructivă pentru a menține securitatea și stabilitatea în regiune. Vom menține fără îndoială această atitudine.
În această zi, primiți urările sincere de pace, bunătate și armonie! Sărbători fericite, dragi prieteni!
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0