Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Libera circulație: Când ar putea fi ridicat regimul de vize cu Irlanda

CC BY 2.0 / Nick / Dunkineely, DonegalDunkineely, Irlanda
Dunkineely, Irlanda - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2021
Abonare
Discuțiile privind facilitarea regimului de vize cu Irlanda au fost inițiate de președintele țării cu ambasadorul acestui stat în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. Ridicarea regimului de vize cu Irlanda este un vis mai vechi al moldovenilor. Discuții privind lansarea negocierilor ce țin de facilitarea regimului de vize au avut loc între președintele țării, Maia Sandu și ambasadorul Irlandei în țara noastră, Excelența Sa Paul McGarry. Cei doi au vorbit și despre extinderea serviciilor companiilor avia low-cost inrlandeze în Republica Moldova.  
Steagurile UE și SUA - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2020
Lovitură pentru americani: Vize dacă vor să intre în UE
„Am discutat, în acest context, despre necesitatea de a extinde serviciile companiilor avia low-cost irlandeze în Republica Moldova, precum și despre importanța de a lansa negocierile privind facilitarea regimului de vize. Sunt acțiuni care pot veni în ajutorul cetățenilor noștri și, totodată, pot contribui la intensificarea schimburilor comerciale și la atragerea mai multor investitori irlandezi în economia națională”, este precizat în comunicatul Președinției.
De asemenea, cei doi oficiali au abordat posibilitatea de a relua discuțiile pe câteva proiecte de acorduri, cum ar fi promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, colaborarea în domeniul turismului, asistența administrativă reciprocă în domeniul vamal, cooperarea culturală si recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere.
Mai Sandu a precizat că Moldova și Irlanda au legături strânse atât la nivel atât bilateral și european, cât și interuman, și asta datorită comunității impunătoare de cetățeni moldoveni care locuiesc în Irlanda.
Regimul liberalizat de vize a fost aplicat de către toate statele membre ale UE, cu excepţia Irlandei și a Regatului Unit al Marii Britanii.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0