Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Forumul Economic Internațional din Rusia: Impresiile participanților moldoveni

© Sputnik / Miroslav RotariAnna Iurii
Anna Iurii - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2021
Abonare
Recent, în Federația Rusă s-a desfășurat Forumul Economic Internațional de la Sankt-Petersburg. Peste 13 mii de persoane din 140 de țări ale lumii au participat la marele eveniment, printre care și reprezentanți din Republica Moldova.
Detalii din culise: Cum s-a desfășurat Forumul Economic de la Sankt Petersburg
Ana Iurii, jurnalista de la Sputnik Moldova, spune că a rămas impresionată de organizarea Forumului Economic Internațional de la Sankt-Petersburg. Potrivit participantei, noua ediție a evenimentului s-a desfășurat în condiții de maximă securitate, iar fiecare persoană era obligată să respecte toate măsurile antiepidemice.
Парламент Республики Молдова  - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2021
Societate
Dilema ruso-europeană a Moldovei: Ce cale trebuie să urmeze țara după alegeri?
Pe parcursul desfășurării Forumului au fost organizate peste 340 de sesiuni în diverse domenii. Fiecare participant a putut să asiste la acele prezentări care i-au trezit interesul, având deosebita ocazie să cunoască personalități notorii din Rusia.
"Bunăoară, reprezentanții presei au avut oportunitatea de a urmări discursurile marilor specialiști în domeniul social-media, să interacționeze cu reprezentanți ai marilor holdingurilor media din Rusia etc. De asemenea, am participat la o conferință cu privire la perspectivele Uniunii Economice Eurasiatice, unde s-au trasat noi oportunități, noi programe pentru toate domeniile, inclusiv a fost vizată și țara noastră", a povestit jurnalista.
Printre participanții moldoveni se numără și omul de afaceri Iurie Nicov. În cadrul Forumului, el a câștigat premiul "Proiectul Anului" și a reușit să încheie cinci contracte cu partenerii din Rusia, astfel că în viitorul apropiat, în diverse regiuni, vor fi construite cinci fabrici de uscare a fructelor și legumelor.
"Până în această toamnă, două fabrici deja vor putea funcționa, ulterior și celelalte trei. 20 procente în afacere finanțează partenerii mei, iar 80 procente - băncile rusești, cu 2 procente pe an. De asemenea, vom primi subvenții la export. Dacă ajungem la exportul de 50 procente, vom primi subvenții sută la sută. Este foarte avantajos", a povestit pentru Sputnik Moldova Iurie Nicov.
Potrivit lui, acest Forum i-a oferit mai multe oportunități și perspective pentru viitor. Omul de afaceri susține că, grație unor asemenea evenimente, agenții economici din țara noastră își pot extinde afacerile peste hotarele țării și pot să-și dezvolte businessul în diverse domenii.
Amintim că Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg s-a desfășurat în perioada 2-5 iunie curent.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0