Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O misiune a APCE se află în vizită de lucru în Moldova - cu cine s-a întâlnit

© Photo : Facebook / Maia SanduMisiune preelectorală a APCE în Republica Moldova
Misiune preelectorală a APCE în Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2021
Abonare
Situația politică din Republica Moldova a fost subiectul întâlnirii autorităților de la Chișinău cu reprezentanții Misiunii preelectorale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
CHIȘINĂU, 11 iun - Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi s-a întâlnit astăzi, 11 iunie, cu membrii Misiunii preelectorale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europe. În cadrul discuției a fost abordată situația politică din țară, în special pregătirea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie într-o manieră sigură și corectă.
 Pavel Midrigan - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Podcasturi
Expert: Cine ar putea aduna cele mai multe mandate în Parlament
„Am subliniat importanța promovării unei campanii corecte de către toți concurenții electorali și a unui tratament echitabil și echidistant față de aceștia. Vlad Batrîncea, șeful Delegației Republica Moldova la APCE,  a accentuat că vizita Misiunii preelectorale este foarte binevenită, pentru că oferă membrilor delegației posibilitatea de a se documenta despre realitățile din țara noastră la fața locului, din prima sursă. Iar acest fapt este important pentru tragerea unor concluzii obiective și productive”, este precizat într-o postare pe pagina de Facebok a Zinaidei Greceanîi.
Și președintele Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu membrii delegației Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Potrivit instituției prezidențiale, șeful statului a salutat faptul că APCE a decis să trimită misiunea de observare a alegerilor la Chișinău, în situația în care în 2020 acest lucru nu a fost posibil din cauza pandemiei.
„Am discutat despre modul în care este pregătit scrutinul, inclusiv despre felul în care vor funcționa secțiile de vot deschise în diasporă și în regiunea transnistreană, și cum pot fi asigurate condițiile necesare pentru exprimarea liberă și democratică a voinței cetățenilor, în conformitate cu legislația Republicii Moldova și cea internațională”, a menționat Maia Sandu.
Într-un comunicat de presă, direcția Comunicare a Guvernului anunță că și premierul interimar s-a întâlnit cu delegația Adunării Parlamentare a Consiliului Europei aflată în misiune pre-electorală în Republica Moldova. 
Ședința CSS - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Politică
Maia Sandu, despre partidele finanțate în alegeri de crima organizată
„La ședință au fost discutate aspectele organizării alegerilor parlamentare anticipate, atât în țară, cât și peste hotare, numărul secțiilor de votare, inclusiv particularitățile și necesitatea desfășurării unei campanii electorale potrivit bunelor practici în domeniu. Aureliu Ciocoi a asigurat că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene dispune de toate capacitățile logistice și profesioniste necesare pentru buna organizare a secțiilor de votare în străinătate”, este precizat în comunicat. 
De asemenea, a fost abordat subiectul capacităților financiare a Guvernului în exercițiu de a acoperi necesarul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea scrutinului electoral. Prim-ministrul interimar a precizat că la moment au fost alocate 70 milioane de lei în acest sens. Pe parcursul zilei de astăzi, membrii misiunii au întrevederi cu reprezentanții tuturor fracțiunilor și grupurilor din Parlamentul de Legislatura a X-a. Amintim, în Republica Moldova vor fi organizate și desfășurate alegeri parlamentare anticipate. Data alegerilor, 11 iulie, a fost stabilită prin decret prezidențial, în același document fiind decretată dizolvarea Parlamentului.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0