Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Referendum în ziua alegerilor parlamentare anticipate - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariКишиневцы голосуют на втором туре местных выборов
Кишиневцы голосуют на втором туре местных выборов - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2021
Abonare
CEC anunță că în ziua alegerilor parlamentare anticipate va avea loc și un referendum local. Află în ce localitate.
CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Comisia Electorală Centrală anunță că pe 11 iulie va avea loc un referendum local în satul Dancu din raionul Hâncești. Plebiscitul a fost inițiat de către un grup de cetățeni pentru revocarea primarului din localitate. 
Выборы президента Молдовы голосование - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2021
CEC îi privează de dreptul la vot pe mii de cetățeni moldoveni din Rusia
Totodată, CEC a aprobat Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a referendumului local privind revocarea primarului și a constituit circumscripția electorală sătească Dancu.
Autoritățile din satul Dancu și partidele reprezentate în Parlament vor înainta candidaturile lor în componența Consiliului electoral al circumscripției electorale din localitate, iar primăria va asigura întocmirea listelor electorale de bază pentru desfășurarea plebiscitului.
Amintim că la 11 iulie în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate. Oamenii sunt așteptați la unele de vot pentru a-și alege deputații care îi vor reprezenta în următorii patru ani în Parlament.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0