Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

O judecătorie din Moscova a amendat Facebook cu 17 milioane de ruble

© REUTERS / Dado RuvicA 3D plastic representation of the Facebook logo is seen in this illustration in Zenica, Bosnia and Herzegovina
A 3D plastic representation of the Facebook logo is seen in this illustration in Zenica, Bosnia and Herzegovina - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2021
Abonare
O judecătorie din Moscova a amendat Facebook cu 17 milioane de ruble pentru refuzul de a elimina postările interzise.
BUCUREȘTI, 10 iun – Sputnik. Judecătoria din districtul Taganski al Moscova a amendat joi Facebook cu 17 milioane de ruble pentru că nu a eliminat conținutul interzis, informează RIA Novosti, cu referință la purtătorul de cuvânt al instanței, Zulfia Gurinciuk.
Nu se precizează despre ce fel de postări este vorba, însă în ultimele săptămâni și luni astfel de hotărâri în raport cu rețelele de socializare sunt emise pentru postările unde oamenii sunt îndemnați să participe la manifestațiile publice neautorizate.
Украинский военный на международных учениях - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2021
Politică
"Există un scenariu teribil": De ce Occidentul concentrează trupe în Ucraina
“Facebook a fost găsit vinovat de comiterea a unei contravenții administrative, prevăzută de partea 2 a articolului 13.41 al Codului Contravențional, fiind aplicată o amendă în valoare de 3 milioane de ruble”, a declarat reprezentantul judecătoriei.
Pentru o încălcare similară a fost aplicată o amendă de 4 milioane de ruble și câte 5 milioane de ruble pentru fiecare din două procese verbale cu privire la incitare la extremism. Suma totală este de 17 milioane de ruble.
La sfârșitul lui mai, același magistrat a amendat Facebook cu 26 milioane de ruble, conform a opt procese verbale.
Primăvara, Roskomnadzor și-a anunțat intenția de a aplica amenzi în cazul neeliminării a îndemnurilor în TikTok, Vkontakte, Telegram, Odnoklassniki, Facebook, Twitter și YouTube, adresate copiilor minori, de a participa la acțiunile de protest. Cea mai mare parte a proceselor verbale au fost examinate de instanțele de judecată, iar platformele online au achitat deja câteva zeci de milioane de ruble.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0