Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi locuri de parcare în Capitală: Iată unde vor fi amenajate

© Sputnik / Miroslav RotariДорожный знак
Дорожный знак  - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2021
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, este nemulțumit de subalternii săi și anunță că se va ocupa personal de locurile de parcare din Capitală. Astfel, astăzi acesta a eliberat deja un loc de parcare unde vor avea acces toți doritorii.
CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. În centrul Capitalei urmează să apăra mai multe locuri de parcare, iar de acest lucru se va ocupa personal primarul Capitalei. Ion Ceban a anunțat despre aceasta ân cadrul unui interviu la Centrul de Presă Sputnik.
детская площадка - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Societate
Ce se va întâmpla cu un teren pe care era amenajată o parcare
"Îmi pare rău că unii colegi responsabili au cam bătut pasul pe loc în acest sens. Am solicitat în aceste zile să fie făcute domeniile pe activitate. Pentru că nu s-a prea făcut nimic, am zis că în aceste condiții mă voi implica personal. La această etapă nu sunt deloc satisfăcut cu tempoul lucrărilor", a declarat Ion Ceban.
Deocamdată, edilul-șef al Capitalei nu a vrut să spună dacă urmează să fie făcute unele remanieri la Primărie, dar a concretizat că revine ulterior cu detalii.
Astăzi, parcarea de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt 3, intersecţie cu strada Ismail, care anterior era abuziv exploatată de un agent economic, a fost eliberată. Totodată, peste drum a fost demontat şi gardul care împrejmuia o altă parcare ilegală, în strada Ismail 27, unde la fel terenul a fost întors municipalității. Astfel, în zona respectivă, care este una foarte aglomerată, în cele două parcări este posibilă staționarea a circa 150 de mașini.
"Ne propunem amenajarea lor, deocamdată au fost aduse în ordine și evacuate gardurile vechi de pe aceste terenuri. În paralel, identificăm şi alte locaţii atât în centrul oraşului, dar şi în sectoare unde vor mai fi amenajate locuri de parcare pentru automobile", a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.
Potrivit edilului Capitalei, recent a fost dat start lucrărilor de amenajare a unei parcări automate cu patru nivel în preajma blocului Universității Tehnice a Moldovei, din strada 31 August.
Alte două parcări sunt amenajate în preajma parcului La Izvor cu o capacitate de aproximativ 400 de locuri, una lângă parcul Dendrariu, lângă parcul Alunelul și parcul Sarmizegetusa.
La fel, pe lângă obiectivele noi reabilitate, scuaruri, ogrăzi, parcuri, trotuare, este prevăzută amenajarea locurilor de parcare, anunță Ceban.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0