Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Eveniment de amploare în Tadjikistan: Voluntarii moldoveni, printre participanți

© Sputnik / Mihai CarausDumitru Roibu
Dumitru Roibu - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2021
Abonare
La Dușanbe, capitala Tadjikistanului, urmează să se desfășoare un eveniment mult așteptatul - Forumul Voluntarilor din țările CSI. Detalii am aflat de la activistul civic Dumitru Roibu.
Eveniment de amploare în Tadjikistan: Voluntarii moldoveni, printre participanți
În data de 19 iunie, mai mulți experți, lideri de organizații, reprezentanți ai mediului academic, voluntari și coordonatori de proiecte din diverse țări, precum Republica Moldova, Belarus, Ucraina, Federația Rusă, Azerbaijan, Armenia, Tadjikistan, Kîrgîzstan și Kazahstan vor participa la o nouă ediție a Forumului Voluntarilor din țările CSI.
Obiectivele de bază ale acestui Forum sunt dezvoltarea relaţiilor şi schimbul de experienţă între tinerii din ţările CSI, formarea de parteneriate la nivelul organizaţiilor de tineret, realizarea unor programe şi proiecte comune între structurile şi platformele de tineret din CSI ș.a.
"Domeniul de tineret și voluntariat, cooperarea între ONG-uri este una specifică. De multe ori, asociațiile obștești nu dispun de suficiente finanțări pentru a-și realiza obiectivele propuse. În opinia mea, există un spațiu nevalorificat din punct de vedere al potențialului relațiilor de cooperare între fostele state membre din CSI. Astfel de evenimente sunt binevenite și necesare pentru a putea dezvolta în continuare ideile noastre", a declarat pentru Sputnik Moldova președintele mișcării de tineret „Urmașii lui Ștefan’’, Dumitru Roibu.
Forumul este organizat cu suportul Fundației pentru Cooperare Umanitară a Comunității Statelor Independente și implementat de către organizația Youth House (Casa Tineretului) din Tadjikistan.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0