Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detenție pe viață pentru bărbatul care și-a abuzat sexual propriile fiice

© Sputnik / Miroslav RotariИсправительное учреждение
Исправительное учреждение - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2021
Abonare
Bărbatul care și-a abuzat sexual propriile fiice minore își va petrece tot restul vieții după gratii.
CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Un bărbat din nordul țării, care timp de doi ani și-a abuzat și hărțuit sexual fiicele minore rămase în grija sa, a fost condamnat la detenție pe viață, anunță Procuratura.
Daniela Misail-Nichitin și Ghenadie Neamțu - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2018
Republica Moldova
Violul conjugal: Cât de răspândit este acest fenomen în Moldova
Sentința a fost dictată după ce Procuratura raionului Ocnița i-a demonstrat vina pentru trei capete de acuzare: viol, acțiuni violente cu caracter sexual și hărțuire sexuală.
Timp de doi ani, inculpatul și-a abuzat sexual fiica de 14 ani și a hărțuit-o pe sora acesteia de 11 ani. Bărbatul le abuza sistematic în perioada în care mama fetelor era la muncă peste hotare.
Adevărul a ieșit la iveală peste doi ani, când fetița mai mare i-a povestit bunicii despre calvarul prin care au trecut. Aceasta a anunțat oamenii legii, iar pe acest caz a fost pornită o cauză penală. 
Fiind audiat de procurori, bărbatul nu și-a recunoscut vina. Inculpatul a mai fost în conflict cu legea, fiind anterior condamnat pentru acțiuni similare, comise față de soție.
Celor două minore le-a fost oferită asistență medicală, socială și consiliere psihologică în vederea reabilitării. Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0