Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Un moldovean a inițiat o afacere de succes în Rusia: Cum a reușit

© Sputnik / Miroslav RotariIurie Nicov
Iurie Nicov - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2021
Abonare
Un om de afaceri din Republica Moldova a câștigat premiul "Proiectul Anului" în cadrul Forumului Economic Internațional din Sankt Petersburg. El a încheiat mai multe contracte cu oamenii de afaceri din Rusia, iar acest lucru va deschide noi perspective pentru viitor.
Un moldovean a inițiat o afacere de succes în Rusia: Cum a reușit
Iurie Nicov este moldoveanul care a participat la unul dintre cele mai grandioase evenimente economice internaționale, desfășurat recent în Federația Rusă. Omul de afaceri a reușit să încheie cinci contracte cu partenerii din Rusia, astfel că în viitorul apropiat, în diverse regiuni vor fi construite cinci fabrici de uscare a fructelor și legumelor.
"Până în această toamnă două fabrici deja vor putea funționa, ulterior și celelalte trei. 20 procente în afacere finansează partenerii mei, iar 80 procente băncile rusești cu 2 procente pe an. De asemenea, vom primi subvenții la export. Dacă ajungem la exportul de 50 procente, vom primi subvenții sută la sută. Este foarte avantajos", a declarat pentru Sputnik Moldova Iurie Nicov.
Potrivit lui, mulți oameni de afaceri din țara noastră ajung să emigreze în Rusia, România sau alte state pentru a deschide afaceri acolo. În contextul evenimentelor politice, agenții economici se gândesc de două ori înainte să facă angajări sau investiții, iar mulți decid să se retragă de pe piața Republicii Moldova.
Amintim că în perioada 2-5 iunie, s-a desfășurat Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg. La evenimentau participat peste 13 mii de persoane din 140 de țări ale lumii.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0