Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pompierii au intervenit de urgență la o grădiniță din Chișinău - zeci de copii în pericol

© Sputnik / OsmatescoПожарная машина
Пожарная машина  - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2021
Abonare
Zeci de copii de la o grădiniță din Capitală s-au aflat în pericol major și a fost nevoie de intervenția pompierilor.
CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Un roi de albine a pătruns în sediul grădiniței nr.150 din strada Matei Basarab a Capitalei, iar copiii erau supuși riscului de a fi înțepați de acestea. 
„Solicitarea la serviciul 112 a fost făcută de administrația instituției, care a comunicat că roiul de albine a apărut în elementele construcției, unde anterior a fost proiectat un geam. La fața locului pentru misiune a intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri al sectorulu Râșcani al municipiului Chișinău, care, echipați corespunzător, au coborât stupii cu insecte”, precizează serviciul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. 
Iraida Eni-Căldare - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2020
Republica Moldova
Benefic pentru sănătate: Proceduri cu miere de albini
Albinele au fost preluate de un apicultor din localitatea Dănceni, raionul Ialoveni, care a organizat condiții speciale pentru transportarea acestora în siguranță.
În urma intervenției nimeni nu a avut de suferit. În caz de situații de risc, IGSU îndemnă oamenii să apeleze de urgență Serviciul 112.
În sezonul cald, aceste insecte pot fi ținute la distanță, dacă sunt urmate mai multe sfaturi. Așadar, nu purtați culori atractive pentru insecte, de tipul celor din gama galben-portocaliu.
Nu folosiți produse cosmetice parfumate, în special cu esențe dulci și vanilate. La fel, e bine să evitați consumul în aer liber al alimentelor și sucurilor dulci, legumelor și fructelor.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0