Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Benefic pentru sănătate: Proceduri cu miere de albini

© Photo : Facebook / Ghe LilianaIraida Eni-Căldare
Iraida Eni-Căldare - Sputnik Moldova
Abonare
Schimbarea de temperaturi impune şi unele măsuri de protecţie pe care trebuie să le întreprindem în ceea ce ține de sănătate. Unele sfaturi le-am aflat de la Iraida Eni-Căldare, apicultoare din satul Măgurele, raionul Ungheni.
Benefic pentru sănătate: Proceduri cu miere de albini

Toamna aduce cu sine, pe lângă fluctuațiile de temperatură, o serie de viruși care atacă sistemul imunitar. Aceasta este perioada în care răcelile și gripa își fac apariția și ne dau mari bătăi de cap.

Apicultoarea Iraida Eni-Căldare susține că un remediu împotriva răcelii, bun pentru imunitate, este mierea de albine. Pe lângă faptul că este gustoasă, mierea este extrem de benefică pentru organism. Și asta pentru că are un conținut bogat de vitamine, aminoacizi și minerale precum calciu, fier, clorură de sodiu, magneziu, fosfat și potasiu. Mierea de albine este cel mai puternic energizant natural, care ajută foarte mult în tratamentul afecțiunilor respiratorii.

"De exemplu, o metodă pe care o recomand eu și care are o serie de beneficii este utilizarea mierii de albine pentru a curăța căile respiratorii de bacterii. Pentru aceasta trebuie să folosiți o seringă de un mililitru. Culcați-vă pe spate și introduceți această cantitate în fiecare nară. Procedura trebuie repetată de două-trei ori pe zi. Aceasta protejează de răceală și infecții nazale", a relatat pentru Sputnik apicultoarea.

Constantin Cojocaru - Sputnik Moldova
Ce tip de miere trebuie să consumi pentru a trata afecțiunea de care suferi
Potrivit ei, consumul unei lingurițe de miere în fiecare dimineață, înainte de a lua micul dejun, este la fel de benefic pentru sănătate. Totodată, o puteți folosi în calitate de îndulcitor. Important este să nu adăugați mierea în ceaiul fierbinte.

"Dacă mierea este adăugată în lichide care depășesc temperatura de 60 de grade, aceasta își pierde din proprietăți și nu are niciun efect", a menționat interlocutoarea.

De asemenea, Iraida Eni-Căldare a remarcat că pentru a combate răceala sau gripa mierea poate fi folosită pentru comprese pe frunte sau la sinusurile nasului.

De menționat este că în Moldova se produc în temei următoarele sortimente de miere: miere de salcâm, de tei, de floarea soarelui, de levănțică, plorifloră și de mană.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0